Početna - IZDVOJENO - Karamarko o medijskom ponižavanju saborskog zastupnika Mirka Raškovića
karamarko hdz
foto: hdz

Karamarko o medijskom ponižavanju saborskog zastupnika Mirka Raškovića

Rušenje kredibiliteta pripadnika obavještajne zajednice koji su u najtežim trenucima pomagali Hrvatskoj i štitili sigurnost njezinih građana ujedno je i slabljenje sadašnjeg sustava sigurnosti, navodi Tomislav Karamarko

– Radi se o pitanju koje ulazi u prostor sadržaja obavještajne djelatnosti o kojem se ne može govoriti otvoreno kao o ostalim sadržajima. Tko je što potpisao u ovom trenutku i u ovom slučaju nije presudno, jer potpisao je onaj tko je po svojoj nadležnosti to trebao i morao potpisati. Presudno je ovdje da li je netko u odsudnom trenutku radio za Hrvatsku ili protiv nje.

Ovdje se radi o tome da netko obavještajnu djelatnost u prošlosti i iznimnu hrabrost i lojalnost jednog čovjeka prema Hrvatskoj državi jeftino koristi u dnevno političke svrhe, piše Direktno hr.

HDZ i njegov Predsjednik u tome ne žele sudjelovati, a mole i medije da dobro provjere činjenice i da ne donose zaključke na temelju zlonamjeranih konstrukcija. Pitanje je i zašto je i kako jedan takav dokument izašao u javnost. Pripadnike obavještajne zajednice hrvatske države, koji se bave ili su se bavili zaštitom naše sigurnosti ista ta zajednica ali i država treba zaštititi od zlonamjernih konstrukcija, kao što to čine sve ozbiljne države, a ne informacije o njihovoj djelatnosti zlonamjerno puštati u javnost.

Rušenje kredibiliteta pripadnika obavještajne zajednice koji su u najtežim trenucima pomagali Hrvatskoj i štitili sigurnost njezinih građana ujedno je i slabljenje sadašnjeg sustava sigurnosti. Kako očekivati od današnjih pripadnika obavještajne zajednice koji se bave sigurnošću naših građana da zdušno i s ljubavlju prema domovini obavljaju svoj posao ako im država šalje poruku da ih sutra, kada joj više ne budu potrebni, neće zaštititi od neutemeljenih optužbi.

Očito je da nekome smetaju svi koji su u Domovinskom ratu branili Hrvatsku i radili za Hrvatsku, njih treba denuncirati, a tadašnje čuvare briselskih hodnika i autore plana Z4 promovirati kao temeljne vrijednosti današnje Hrvatske – kaže predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, odgovarajući na medijske spinove koji ga optužuju da je saborskom zastupniku Mirku Raškoviću ‘potpisao ratni put’.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...