Početna - IZDVOJENO - Karamarko: Očekujem ostavku Kalmete ako dignu optužnicu
karamarko samobor
foto: HDZ

Karamarko: Očekujem ostavku Kalmete ako dignu optužnicu

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko kazao je da od Božidara Kalmete očekuje da preda ostavku na sve funkcije u stranci ako se protiv njega podigne optužnica.

Upitan hoće li moguće podizanje optužnice protiv zadarskog gradonačelnika i bivšeg HDZ-ovog ministra mora, prometa i infrastrukture Božidara Kalmete utjecati na njegov status u stranci,  Karamarko je odgovorio kako nikad ne presuđuje prije nego sudovi donesu pravorijek.

No, ako se podigne optužnica, Karamarko je rekao da očekuje od Kalmete da preda ostavku na sve funkcije u stranci.

Podsjetimo, zagrebački Županijski sud u ponedjeljak je počeo raspravljati o osnovanosti optužnice protiv zadarskog gradonačelnika i bivšeg HDZ-ovog ministra mora, prometa i infrastrukture Božidara Kalmete, optuženog da je sa svojim suradnicima podijelio preko 15 milijuna kuna i 850.000 eura iz javnih tvrtki za održavanje i izgradnju cesta. Ipak, do optužnice još neće doći. Naim, nakon što je sud odbacio zahtjev obrane za izuzećem nekih dokaza, obrana ima pravo žalbe na tu odluku, a onda o toj žalbi treba odlučiti Vrhovni sud. Tek nakon toga može se nastaviti rasprava o osnovanosti optužnice.

Karamarko je ocijenio kako nije dobro inzistiranje Mosta na zajedničkoj reformskoj vladi sa SDP-om i HDZ-om.

– To nije dobro, jer i oni i mi, četiri godine se borimo protiv loše vlade koja je državu dovela u ovu poziciju i sad istu vladu odjedanput bi što, trebali amnestirati na način da je stavimo u novu vladu, u sastav nove vlade? – rekao je Karamarko novinarima ispred središnjice HDZ-a.

Istaknuo je kako ne vidi smisao toga jer su HDZ-ove reforme velikog opsega.

– Mi smo reformska snaga, ova vlada nije htjela reforme –  naglasio je.

Podsjetio je kako je SDP imao predizborne plakate na kojima je Zoran Milanović jako nasmijan, a njega su  snimili s leđa kako drži škare reforme. Naglasio je kako je SDP sada pristao na sve “škare i na sve reforme” samo kako bi zadržali još koju mogućnost da i dalje ostanu na vlasti.

– To nije dobro, prema tome takva nekakva tripartitna vlada nije dobro rješenje – istaknuo je Karamarko.

Naveo je i da HDZ i Domoljubna koalicija imaju pošten stav i prezentiraju sve što su pripremili vezano uz reforme.

– Naše reforme su pripremljene i puno puno većeg su opsega od onog što se traži – kazao je. Dodao je kako se veseli današnjim pregovorima te da se nada da će to uskoro završiti.

– Hrvatsko društvo, hrvatska država, nema više vremena za čekanje. Prema tome pitanje je i stanje u gospodarstvu koje je katastrofalno zahvaljujući ovoj vladi, a pitanje je rekao bih i sigurnosnog aspekta – naglasio je.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...