Početna - IZDVOJENO - Karamarko: Oluja je jedan od najvećih dana naše povijesti
tomislav karamarko
web

Karamarko: Oluja je jedan od najvećih dana naše povijesti

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao  je kako je ‘Oluja’ jedan od najvećih dana u hrvatskoj povijesti.

– Ovdje je slomljena kralježnica ideji Velike Srbije – rekao je i dodao da je Krajina bila paravojna državica u kojoj je hrvatski narod teroriziran pet godina.

Na pitanje je li Hrvatska postigla ono što su branitelji prije 20 godina očekivali osvrnuo se na probleme u kojima se Hrvatska nalazi od ulaska u EU. Kazao je da nismo iskoristili puni potencijal članstva.

Rekao je da ga je vojni mimohod u Zagrebu podsjetio na branitelje koji su u rat išli s pištoljima.

– Kada srpski političari pričaju o egzodusu srpskog naroda iz Hrvatske moraju imati na umu da je to planirao i Milošević od čije se politike još nisu ogradili, a Tuđman im je govorio da ostanu – istakno je.

– Srpska politika ne može sa susjedima korespondirati na način da politiku bazira na mitovima. Prema tome što oni kritziraju, njihova stvar, ali vrijeme je da se suoče s njihovom prošlošću. Nisam čuo da se distanciraju od ideje Velike Srbije. Mi smo oslobodili svoju domovinu i tome se veselimo – rekao je Karamarko.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Na Crekvini se danas sade mlada stabla kestena

Gradonačelnik Kastva Matej Mostarac podijelio je vijest na svojoj službenoj Facebook stranici kako se danas sade mlada stabla kestena na ...