Početna - IZDVOJENO - Karamarko: SDP je u kampanji ismijavao reforme, a sada pristaju na svaku samo da bi ostali na vlasti!
karamarko hdz
foto: HDZ

Karamarko: SDP je u kampanji ismijavao reforme, a sada pristaju na svaku samo da bi ostali na vlasti!

Predsjednik Tomislav Karamarko danas je ispred Središnjice HDZ-aodgovarao na pitanja brojnih okupljenih novinara. Komentirao je, između ostalog, nprogram reformi, razgovore s Mostom, potrebu formiranja stabilne vlade, ozbiljnost sigurnosnog aspekta izbjegličke krize, SDP-ovo licemjerje koji je u kampanji bio protiv reformi, a sada pristaje na sve…

U nastavku donosimo ključne poruke:

O STABILNOJ VLADI

Imamo pošten stav – prezentirano je sve što smo pripremili vezano uz reforme. Naše su reforme, naime, mnogo većeg opsega nego što su tražili. Veselimo se pregovorima – nadam se da će uskoro i završiti. Hrvatsko društvo i država nemaju više vremena za čekanje. Stanje gospodarstva je katastrofalno – zahvaljujući ovoj vladi. Ali u pitanju je i sigurnosni aspekt krize – primijetili ste da svaki dan govorim o tome. To je vrlo ozbiljno i potrebno je povesti računa o tome. Zašto to govorim? Potrebno je, naime, stvoriti jednu stabilnu vladu u kojoj će i taj segment – osim ovog gospodarskog – biti s kvalitetnom ljudima riješen.

O SDP-ovu LICEMJERSTVU

I Most i mi se četiri godine borimo protiv loše vlade – koja je državu dovela u ovakvo stanje. I sada bi tu vladu trebalo amnestirati tako da njeni članovi budu u sastavu – nove vlade?! Ne vidim smisao – jer naše su reforme, ponovit ću, velikog opsega. Reformska smo snaga, a ova vlada nije htjela reforme. Vidjeli ste SDP-ove plakate na kojima je Milanović nasmijan, a mene su snimili s leđa kako držim škare. A sad su pristali na sve škare, na sve reforme. Samo da bi zadržali mogućnost da ostanu na vlasti! Takva tripartitna vlada nije dobra za državu.

O HOMOGENOM MOSTU

Pitate me „hoće li Drago Prgomet povući dio Mosta od nas“? Želim da Most da ostane cjelovit – da ostane jak i homogen. Oni su iznenađenje ovih izbora – to treba respektirati i cijeniti. Njih je sada 18 i želim da uistinu ostanu takvi – donesu pametnu odluku. Uđu u sinergiju i suradnju s pravom istinskom reformskom snagom, a to je Hrvatska demokratska zajednica.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...