Početna - IZDVOJENO - Karamarko u Osijeku: Premijer na odlasku nudi obećanja koja je već dao i ponavlja ona koja nikada nije ispunio
karamarko facebook
Foto: HDZ

Karamarko u Osijeku: Premijer na odlasku nudi obećanja koja je već dao i ponavlja ona koja nikada nije ispunio

U Osijeku je Domoljubna koalicija održala prvi predizborni skup. Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je kako Hrvatskoj trebaju stvarne promjene, a ne lažna obećanja koja nudi aktualna vlast, te da Domoljubna koalicija ima vodstvo koje je promjene u stanju provesti.

Govoreći na središnjem predizbornom skupu HDZ-a i Domoljubne koalicije za 4. izbornu jedinicu, Karamarko je kazao je kako im Vlada “ostavlja breme duga većeg za 100 milijardi kuna, proračunskog deficita, pada ulaganja, istaknuvši kako je sve što je trebalo rasti u gospodarstvu, palo, a sve što je trebalo pasti, raslo je’.

‘Premijer na odlasku nudi obećanja koja je već dao i ponavlja ona koja nikada nije ispunio, obećava svašta, a ne nudi ništa, i dalje lažima žele zatrpati prazninu koju nam ostavljaju’, rekao je Karamarko.

Govoreći o izbjegličkoj krizi Karamarko je upozorio kako “migranti prolaze kroz Hrvatsku kao kroz sir” te da je nadzor granice jedan od temelja suvrerenosti države, zbog čega je, rekao je, izgradnja sustava domovinske sigurnosti jedan od prioriteta.

‘Dužni smo pomoći migrantima, ali upitajmo se je li ova Vlada posvetila jedan posto te energije da zaustavi rijeku naših migranata, koji su otišli u Njemačku, Irsku i druge zemlje, rekao je. Ova je vlada četiri godine provodila jalovu politiku, potrpala 100 tisuća hrvatskih ljudi u autobuse i avione, i poslala ih u svijet’, rekao je predsjednik HDZ-a.

Istaknuo je kako su HDZ i koalicijski partneri spremni preuzeti odgovornost za vođenje Hrvatske kako bi je učinili ozbiljnom, ponosnom, dostojanstvenom i sigurnom državom te da će provesti niz mjera koje će osigurati više investicija, radnih mjesta i rođene djece.

Dodao je kako ova koalicija ima 50 velikih nacionalnih investicijskih projekata, planiranih u svim dijelovima Hrvatske, ocijenivši kako to ne znači rast samo ulagnaja i zapošljavanja, već i samopouzdanja, optimizma i zajedništva.

‘Imamo neiskroištenih poljoprivrednih površina, a 70 posto hrane uvozimo. Dosta je bilo uvoznoga mahnitanja, 8. studenog počinje kraj bogaćenja pojedinaca i lobija na muci hrvatskih seljaka’, rekao je Karamarko.

‘Vlada na odlasku upire se svim silama da nas prikaže strankom opasnih namjera, mi smo danas za njih isto stranka i koalicija opasnih namjera, kao što smo bili 1990. godine; oni bi i dalje Hrvatsku želejli držati zatočenikom svoje nespobnosti, politike podjela i laži, a svi mi koji bismo to htjeli promijeniti za njih smo građani opasnih namjera’, istaknuo je Karamarko.

Aktualnoj vlasti poručio je kako će, nakon pobjede HDZ-a i Domoljubne koalicije, imati četiri godine vremena da razmišljaju o svojim grijesima prema hrvatskom narodu, a neki se, kako kaže, možda i pokaju.

Prvi na koalicijskoj listi i glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić kazao je kako su pred nama “odlučujući izbori”, da će HDZ i Domoljubna koalicija preuzeti odgovornost za upravljanje državom, a oni koji šalju poruku “ili mi ili oni”, 8. studenog će završiti svoj mandat.

‘U Slavoniji se Hrvatska branila od velikosprske agresije, a HDZ sada iz Osijeka kreće u borbu za spas Slavonije i Hrvatske’, poručio je. ‘Dosta je podjela i inaćenja Slavonije, jedino zajedno i usmjereni ka boljitiku hrvatskog čovjeka možemo ostvariti jaku i uspješnu Slavoniju i Hrvatsku’, rekao je.

Posebno dirljiv trenutak jučerašnjeg skupa Domoljubne koalicije u Osijeku bilo je iznenađenje glavnog tajnika HDZ-a Milijana Brkića koje je pred okupljenim mnoštvom priredio svom starom prijatelju Tomislavu Karamarku. Naime na pozornici se pojavila Ena Šarac, hrabra djevojka koja se već dugo bori s karcinomom. Prilikom obraćanja Ena je zamolila javnost da zadrže hrvatske liječnike u domovini.

“Molim vas, u ime svih nas koji se liječimo i ne želimo otići iz Hrvatske da napravite da se nešto promijeni u zemlji, ne odustajte od svojih ciljeva jer se tako jedino pobjeđuje“, poručila je Ena i poklonila T. Karamarku svoju krunicu.

Vidljivo dirnut njezinim riječima, predsjednik HDZ-a zahvalio je na ovom predivnom iznenađenju te je hrabroj Eni poklonio svoju krunicu koju nosi u džepu, a koju je posvetio sv. Ivan Pavao II. Te ju je dao Eni, nakon čega su okupljeni počeli skandirati “Pobjeda, pobjeda!“

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...