Početna - IZDVOJENO - Karamarko u Rijeci: “Naravno da ćemo pobijediti, to garantiram”
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Karamarko u Rijeci: “Naravno da ćemo pobijediti, to garantiram”

U nedjelju se u Rijeci održao programski skup Domoljubne koalicije za VIII. izbornu jedinicu, pod zajedničkim nazivnikom gospodarstvo, reindustrijalizacija održivi razvoj i zapošljavanje. Članovima, simpatizerima i biračima će se koordinator HDZ-a za VIII. izbornu jedinicu, Oleg Butković, predstavnici koalicijskih partnera, ali i predsjednik stranke Tomislav Karamarko.

Naravno da ćemo pobijediti, to garantiram, rekao je Tomislav Karamarko u nedjelju uriječkoj Sportskoj dvorani  Dinko Lukanić gdje je održan programski skup HDZ-a i Domoljubne koalicije za VIII. izbornu jedinicu.

Dodao je kako je došao u Rijeku, grad koji se 91. odupro četništvu i grad gdje je odaziv dragovoljaca bio najveći u Hrvatskoj, na čemu je braniteljima zahvalio.

– Ovdje je hrvatstvo stoljećima njegovano na baštini glagoljice. Ovaj kraj dao je niz velikana, kojima je zajedničko poštenje i odanost domovini i hrvatskom narodu, a veliko ime među njima je Ivan pl. Zajc, čije ime nosi riječko kazalište, koje u posljednje vrijeme svojim programom nije ni Hrvatsko ni narodno već prostor kulturne okupacije i mjesto izrugivanja hrvatske kulture i naroda. No mi ćemo to promijeniti, obećavam – osvrnuo se Karamarko na rad i izbor riječkog intendanta Frljića.

Za premijera Milanovića rekao je kako plaši narod govoreći HDZ želi dobiti izbore na silu dok su, smatra, svi njihovi izbori dobiveni voljom naroda.

– Sve koji ne misle kao on proglasili su nasilnicima, ali oni koji volju naroda nazivaju silom ne mogu služiti svom narodu već žele njime vladati. Posljednjih tjedana galamom i lažima zamagljuju svoj nerad, no sve je to manipulacija kao i njihov program 21, koji je program 21. lažnog obećanja – kazao je Karamarko.

Još jednom se osvrnuo i na situaciju zatočenog vlaka u Mađarskoj, pitajući se kakva je to Vlada kojima druga država zapljenjuje vlak i 40 policajaca, a premijer na odlasku posvađa pola Europe.

– Srećom pa je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović izgladila stvar – zaključio je predsjednik HDZ-a.

Predstavivši ključne točke izbornog programa 5 + Karamarko je poručio kako je jedina snaga koja Hrvatsku može izvući iz nevolje u koju ju je uvalila sadašnja nesposobna Vlada, Domoljubna koalicija koja je navedenim programom 5 + spremna preuzeti odgovornost.

Karamarko se osvrnuo i na činjenicu da je Vrhovni sud ukinuo presudu u slučaju Fimi Medija.

– Kolektivno su nas prozivali, sotonizirali nas. Vrhovni sud skinuo je nezasluženu stigmu s HDZ-a jer se pokazalo točnim ono što smo tvrdili – stranka ne može biti kriva za postupke pojedinaca. Prošli smo katarzu, pravomoćno osuđivanih dužnosnika u našim redovima nema. Niti će ih biti. A sotonizirali su nas jer je HDZ na čelu s dr. Franjom Tuđmanom stvorio državu koju oni nisu htjeli. Nakon 8. studenoga imat će puno vremena da razmišljaju o svojim grijesima i da se pokaju, rekao je u nedjelju u Rijeci predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko na skupu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...