Početna - IZDVOJENO - Kasne radovi na riječkom Šetalištu XIII. divizije
Foto: web

Kasne radovi na riječkom Šetalištu XIII. divizije

Prema najavama na Pećinama u ulici Janka Polića Kamova izmjena asfalta je trebala početi danas, 1. kolovoza. Međutim to se nije dogodilo, a glavni razlog je u kašnjenju radova na susjednom Šetalištu XIII. divizije. Danijel Frka iz Rijeka prometa napominje da su loši vremenski uvjeti usporili izmjenu asfalta na Šetalištu XIII. divizije, a kad će radovi početi u Ulici Janka Polića Kamova u Rijeka prometu znat će više reći u ponedjeljak.

Prvi radni dan na izmjeni asfalta na Šetalištu XIII. divizije odrađen je 14. srpnja, a izvodi se u dionicama dužine oko 600 metara, počevši od Piramide prema Plumbumu. Završetak ovih radova očekivao se 1. kolovoza 2014., nakon čega je bilo planirano da će se radovi na isti način nastaviti u Ulici Janka Polića Kamova u trajanju od 1. do 20. kolovoza. Ti planovi sad će biti prolongirani. Zaobilazni smjer kretanja i dalje ostaje: Cindrićeva – Kumičićeva – Kvaternikova – Radnička – Plumbum.

Asfaltiranje riječkih cesta nastavlja se i u središtu grada, na cijelom potezu Krešimirove ulice od Žabice do Mlake, odnosno do raskrižja s Ulicom Milutina Barača.

Opsežna rekonstrukcija državnih prometnica pod nadležnošću Hrvatskih cesta obuhvaća potez od Plumbuma do Bivija, a za realizaciju projekta vrijednog 13 milijuna kuna, odabrani su ljetni mjeseci, jer je tad promet u središtu grada smanjen u odnosu na ostali dio godine. Nakon 20. kolovoza strojevi će, prema dinamičkom planu izvođenja radova, biti premješteni u Strossmayerovu i na Fiumaru, a na zapadnoj strani grada paralelno će biti nastavljeni sve do »riječkog zavoja« na Preluku. Krajnji rok za završetak svih radova je zadnji dan rujna.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Uređenje obalne šetnice između Lovrana i Medveje

Općina Lovran je započela s radovima na uređenju obalne šetnice, odnosno započeta je izgradnja konzolnih mostova između Lovrana i Medveje.Izgradnjom ...