Početna - AUTOMOTO - Kastav – Primopredaja novog vatrogasnog vozila

Kastav – Primopredaja novog vatrogasnog vozila

Novonabavljeno vozilo Ford Ranger zamijenit će 40 godina staro vozilo TAM 80 T 50 koje se povlači iz voznog parka DVD-a Kastav.

DVD Kastav je bogatiji za novo vatrogasno vozilo za gašenje požara otvorenog prostora i gašenje početnih požara u staroj gradskoj jezgri. Riječ je o terenskom vozilu Ford Ranger koje je, zajedno s nadgradnjom i ugrađenom opremom vrijedno oko 400 tisuća kuna. Sredstva su osigurali Grad Kastav i DVD Kastav, a vozilo je nabavljeno putem ovlaštenog zastupnika Ford Krainc d.o.o. iz Rijeke, dok je za nadgradnju i opremanje zaslužna kastavska tvrtka Rudno d.o.o.

Zapovjednik DVD-a Kastav, Željko Vozila, ističe da je vozilo namijenjeno gašenju požara otvorenog prostora i opremljeno opremom-armaturama za rad iz hidrantske mreže. Ugrađen je visokotlačni uređaj za gašenje požara i vitlo sa 100 metara visokotlačne cijevi, ugrađen je spremnik za vodu od 300 litara. Od sredstava za gašenje ima pjenilo klase A i B, S aparat i CO2 aparat za početno gašenje.

Ovom investicijom znatno je povećana sigurnost u staroj gradskoj jezgri Grada Kastva jer je vozilo opremljeno i pogodno za manje tehničke intervencije (rezanje stabala, ispumpavanja vode, hvatanje zmija, otvaranje stanova u nuždi…).

U utorak će javnosti biti predstavljene sve mogućnosti novog vatrogasnog vozila, a obavit će se i službena primopredaja novonabavljenog vozila između predstavnika Grada Kastva i DVD-a Kastav. Članovima DVD-a Kastav velika je želja zainteresirati djecu i mlade za svoje aktivnosti u čemu će im zasigurno pomoći i novonabavljeno vatrogasno vozilo.

Novonabavljeno vozilo Ford Ranger zamijenit će 40 godina staro vozilo TAM 80 T 50 koje se povlači iz voznog parka DVD-a Kastav.

Vozilo će biti predstavljeno u utorak, 24. rujna, ispred Gradske lože u 10 sati uz prisutstvo brojnih mališana kastavskog vrtića.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

U MOSKOVSKOM ZOOLOŠKOM VRTU UGINUO ALIGATOR KOJI JE PREŽIVIO BOMBARDIRANJE BERLINA TIJEKOM DRUGOG SVJETSKOG RATA

Aligator imena Saturn uginuo je u moskovskom zoološkom vrtu u dobi od 84 godine… Jedan od najstarijih aligatora na svijetu ...