Početna - IZDVOJENO - Kastavac mjeseca srpnja – Zoran Drnjević
kastavac

Kastavac mjeseca srpnja – Zoran Drnjević

Zoran Drnjević je jedan od rijetkih Hrvata koji su ikada uspjeli postati dio WRC tima, a u slobodno vrijeme se bavi zanimljivim hobijem: sklapanjem vozila.

Kao najupečatljivije sjećanje iz djetinjstva Zoran Drnjević izdvaja miris benzina, automobila i motora. Ne sjeća se s koliko je godina složio prvi motor po svom guštu, ali zna da je već tada shvatio da je njegova najveća ljubav stvaranje vlastitim rukama. Čim je bio u mogućnosti, složio si je trkaći skuter i počeo organizirati lokalne trke skutera. Trke su se brzo proširile po regiji, a Zoran je u sljedeće četiri godine skupio oko pedeset različitih pehara. Nakon kratke pauze, počinje raditi kao mehaničar i surađuje s brojnim rally timovima na svjetskim i europskim prvenstvima. Paralelno rastavlja, restaurira i ponovo sastavlja stare aute, naziva ih “Elmagias“ i na njih stavlja zaštitni znak. Dodatnom opremom udahnuo je u njih novi život.

Najviše se ponosi Volvo Amazonom iz 1964. godine, VW Bubom V8 koja će uskoro imati službenu promociju, a trenutni projekt mu je Zastava 615 V12 iz 1966. godine. Više voli i cijeni stare stvari jer smatra da su se radile da bi služile čovjeku, a danas je obrnuto: čovjek služi njima i radi za njih jer su kratkog vijeka. Osim vozila, tvrdi da je sposoban sastaviti štošta, a pogotovo ono što drugi kažu da je nemoguće.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...