Početna - IZDVOJENO - Kastavci prvi na 11. Međunarodnom natjecanju zborova
klapa kastav

Kastavci prvi na 11. Međunarodnom natjecanju zborova

Muška klapa Kastav pod umjetničkim vodstvom Saše Matovine osvojila je 1. nagradu u kategoriji Folklor na 11. Međunarodnom natjecanju zborova The Singing World, koje je od 31. srpnja do 05. kolovoza ove godine održano u St. Petersburgu (Rusija).

Zahvaljujući ostvarenoj pobjedi u spomenutoj natjecateljskoj kategoriji, muškoj klapi Kastav pripala je i čast nastupiti u velikom finalu za Grand prix Festivala u kojem su nastupili pobjednici svih 10 kategorija u kojima se odvijalo natjecanje. Ovaj nastup, koji je održan 05. kolovoza u koncertnoj dvorani State Academic Kapella, Klapa je posvetila istarskoj ljestvici, dakle folkloru Istre i Hrvatskog primorja izvevši skladbu Bilo vavek veselo Ivana Matetića – Ronjgova. Klapa je ostvarila još jedan vrlo vrijedan rezultat osvojivši 2. nagradu u natjecateljskoj kategoriji Vokalni ansambli, gdje je izvela dvanaestominutni repertoar klasičnog karaktera sa skladbama za muške komorne sastave.

Pored uspješnih natjecateljskih nastupa, muška klapa Kastav je održala i dva cjelovečernja koncerta u St. Petersburgu i to 02. kolovoza u Ruskom etnografskom muzeju te 03. kolovoza u evanđelističko – luteranskoj crkvi sv. Marije. Također je 31. srpnja nastupila na svečanoj ceremoniji otvaranja Festivala, koja će je održana u katedrali sv. Petra i Pavla te na svečanosti njegovog zatvaranja 05. kolovoza u već spomenutoj State Academic Kapella.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...