Početna - IZDVOJENO - Kastavci prvi na 11. Međunarodnom natjecanju zborova
klapa kastav

Kastavci prvi na 11. Međunarodnom natjecanju zborova

Muška klapa Kastav pod umjetničkim vodstvom Saše Matovine osvojila je 1. nagradu u kategoriji Folklor na 11. Međunarodnom natjecanju zborova The Singing World, koje je od 31. srpnja do 05. kolovoza ove godine održano u St. Petersburgu (Rusija).

Zahvaljujući ostvarenoj pobjedi u spomenutoj natjecateljskoj kategoriji, muškoj klapi Kastav pripala je i čast nastupiti u velikom finalu za Grand prix Festivala u kojem su nastupili pobjednici svih 10 kategorija u kojima se odvijalo natjecanje. Ovaj nastup, koji je održan 05. kolovoza u koncertnoj dvorani State Academic Kapella, Klapa je posvetila istarskoj ljestvici, dakle folkloru Istre i Hrvatskog primorja izvevši skladbu Bilo vavek veselo Ivana Matetića – Ronjgova. Klapa je ostvarila još jedan vrlo vrijedan rezultat osvojivši 2. nagradu u natjecateljskoj kategoriji Vokalni ansambli, gdje je izvela dvanaestominutni repertoar klasičnog karaktera sa skladbama za muške komorne sastave.

Pored uspješnih natjecateljskih nastupa, muška klapa Kastav je održala i dva cjelovečernja koncerta u St. Petersburgu i to 02. kolovoza u Ruskom etnografskom muzeju te 03. kolovoza u evanđelističko – luteranskoj crkvi sv. Marije. Također je 31. srpnja nastupila na svečanoj ceremoniji otvaranja Festivala, koja će je održana u katedrali sv. Petra i Pavla te na svečanosti njegovog zatvaranja 05. kolovoza u već spomenutoj State Academic Kapella.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Na Crekvini se danas sade mlada stabla kestena

Gradonačelnik Kastva Matej Mostarac podijelio je vijest na svojoj službenoj Facebook stranici kako se danas sade mlada stabla kestena na ...