Početna - IZDVOJENO - Kastavka mjeseca lipnja – Kristina Weiner
slike Halloween

Kastavka mjeseca lipnja – Kristina Weiner

Kristina Weiner odgajateljica je Skupine za rano učenje engleskog jezika Dječjeg vrtića Vladimir Nazor, specijalizantica Montessori metode koju je diplomirala u SAD-u.

Za vrijeme boravka ekvadorske umjetnice Marie Lanas u Gradu Kastvu pružila se prilika da kastavski mališani na nov način uče engleski jezik, kroz druženje i dječju slikarsku radionicu. Odgateljica Weiner i umjetnica Lanas priliku su objeručke prihvatile, a pokazala se kao pun pogodak i početak globalnog projekta umjetničke i kulturne razmjene Postcard koji traje dan danas. Maria Lanas provela je dva tjedna u engleskoj skupini, a rezultat posjeta je prijateljstvo između nje i djece, komunikacija djece s izvornim govornikom engleskog jezika i postavljanje izložbe dječjih radova “Kastavske mačke” u Crkvi Sv.Trojice. Nakon povratka u SAD Maria je vrtić povezala s osnovnom školom Newton Lee, Ashburn, Virginia. Putem Skypa upoznali su nove prijatelje i njihovog profesora likovne kulture Scott Sprengela. Razmjenjivali su iskustva, učili o svakodnevnici i životu u SAD-u, dogovorili razmjenu umjetničkih radova nalik razglednicama – zaboravljenom načinu komunikacije. Kastavska je skupina pripremila likovne radove na temu Grad Kastav, a prijatelji iz američke škole poslali su likovne uratke na temu Thanksgiving – proslava Dana zahvalnosti.

Organizirana je izložba dječjih radova u Hrvatskoj ambasadi u Washingtonu na Danima otvorenih vrata  09. svibnja 2015. godine. Slijedeći korak projekta bio je Skype susret s prijateljima iz Skupine za rano učenje engleskog jezika iz Ekvadora, a razmijenjivali su se radovi na temu životinja koje žive u Hrvatskoj i Ekvadoru. Ovim projektom mali Kastavci, pod vodstvom odgajateljice Kristine Weiner, doprinose širenju kulture našega kraja, te kroz likovne radove djece upoznaju svijet s gradom Kastvom.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...