Početna - IZDVOJENO - Kastavka mjeseca travnja – Corina Kukurin
corina

Kastavka mjeseca travnja – Corina Kukurin

Corina Kukurin svestrana je studentica na 3. godini preddiplomskog studija Biotehnologije i istraživanja lijekova na Sveučilištu u Rijeci. Kao stipendistica Grada Kastva ona na najbolji način daje primjer kako se uloženo vraća svojoj zajednici.

Corina volonterski već dvije godine, uz profesoricu Maju Bačić Ostović, vodi Debatni klub Osnovne škole „Milan Brozović“. Svoje znanje i iskustvo debatantice, a od 2015. i licencirane sutkinje od strane Hrvatskog debatnog društva, prenosi na kastavske osnovnoškolce te je upravo zahvaljujući njezinom trudu i angažmanu, Debatni klub na prošlogodišnjem Državnom prvenstvu u debati sudjelovao s tri ekipe, a ove godine uspio i osvojiti Državno prvenstvo. U radu s debatantima uvijek promovira marljivost, toleranciju  i pristojnost  te zapravo daje sjajan primjer kako i oni mogu postati aktivni građani.  Debata nije jedino polje njezinog rada za zajednicu, kao srednjoškolka volontirala je tijekom Kastafskog kulturnog leta. Osim navedenog  aktivna je i na fakultetu kao suosnivačica i dopredsjednica Udruge studenata biotehnologije. Po završetku prve godine studija sudjelovala je na međunarodnom studentskom festivalu u Greifswaldu u Njemačkoj čija je tema bila „Rethinking economy gdje je kao jedina predstavnica iz Hrvatske u društvu stotinjak studenata iz cijelog svijeta raspravljala o alternativnim ekonomskim modelima. Ove godine upisala je i diplomski studij forenzike na Sveučilištu u Amsterdamu gdje odlazi na jesen.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Novi prihodovni cenzusi i iznos jednokratne pomoći u Odluci o socijalnoj skrbi

Novost je i subvencija u iznosu 25 posto produženog boravka za djecu roditelja koji primaju dječji doplatak Grad Kastav uz ...