Početna - IZDVOJENO - Kastavski poduzetnici prvi po produktivnosti u Urbanoj aglomeraciji Rijeka

Kastavski poduzetnici prvi po produktivnosti u Urbanoj aglomeraciji Rijeka

Poduzetnici na području obuhvaćenom Urbanom aglomeracijom Rijeka, ostvarili su u 2020. godini ukupne prihode u iznosu od 25,7 milijardi kuna, što je smanjenje od 7% u odnosu na prethodnu poslovnu godinu.

ukupnim prihodima poduzetnika Urbane aglomeracije Rijeka najveći je udio poduzetnika Rijeke (5.071), s ostvarenih 19,5 milijardi kuna ukupnih prihoda (75,6%), a slijede ih poduzetnici Kastva (470), s ostvarene 2 milijarde kuna ukupnih prihoda (7,7%).

Prema produktivnosti prvi su poduzetnici sa sjedištem u Kastvu s 856 tisuća kuna, slijede poduzetnici sa sjedištem u Rijeci sa 657 tisuća kuna te poduzetnici sa sjedištem u Opatiji s 555 tisuća kuna prihoda po zaposlenom. Među poduzetnicima sa sjedištem u Kastvu, prema produktivnosti, najbolji su ADRIA OIL d.o.o., s prosjekom od 3,9 milijuna kuna po zaposlenom i Delta-T d.o.o., s prosjekom od 3,8 milijuna kuna po zaposlenom.

Prosječna mjesečna neto plaća kod poduzetnika Urbane aglomeracije Rijeka iznosila je 5.852 kune, što je 2,7% više u odnosu na 2019. godinu.

Izvor: Grad Kastav

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Otvorene prijave na STEM radionice u inoLAB-u u Kastvu

Udruga za promicanje informatičke kulture E-Kastav od ove školske godine provodi radionice programiranja i robotike. Učenici se mogu prijaviti na ...