Početna - GOSPODARSTVO - Kastavski projekti predstavljeni na Konferenciji INSPIRA LEADER

Kastavski projekti predstavljeni na Konferenciji INSPIRA LEADER

Grad Kastav je sudjelovao na Konferenciji INSPIRA LEADER i Salonu zelenih i digitalnih tehnologija koji se održavaju u Opatiji od 21.do 23. travnja.

INSPIRA LEADER – Salon zelenih i digitalnih ideja – je zamišljena kao mjesto susreta organizatora malih lokalnih zajednica, prvenstveno lokalnih akcijskih grupa, s potpornim i znanstveno-istraživačkim organizacijama, te poduzetnicima koji mogu ponuditi rješenja aplikativna u ruralnim prostorima.

Organizatori konferencije su Lokalna akcijska grupa “Terra liburna”, Riječka razvojna agencija PORIN – Centar EUROPE DIRECT i LEADER mreža Hrvatske. Organizatori uz  Partnere okupili su mnoge zainteresirane na predavanjima na temu Europskog Zelenog plana (EU – DG Environment) i digitalizacije poljoprivrednog sektora (EU – DG Agri), te drugih relevantnih tema (otpornost zajednice, digitalizacija, energetska neovisnost, mogućnosti za financiranja aktivnosti usmjerenih na zelenu i digitalnu tranziciju putem operacija u okviru LRS LAG-ova i FLAG-ova). Kroz dva dana predstavljaju se projekti, inicijative, proizvodi i usluge te održavaju panel rasprave. Predstavnici Grada Kastva Renato Stanković, voditelj projekata i Matea Cavrić, voditeljica poduzetničkog inkubatora KASPI, bili su predavači na temu „Pametnog življenja u Kastvu“ i predstavljanja novootvorenog poduzetničkog inkubatora „KASPI“.

Izvor: Grad Kastav

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...