Početna - IZDVOJENO - Katarsko izaslanstvo obišlo Krk i Rijeku
katar rijeka
foto: rijeka.hr

Katarsko izaslanstvo obišlo Krk i Rijeku

Izaslanstvo Katara, koje je predvodio katarski ministar energetike i industrije Mohammed Bin Saleh Al-Sada, posjetilo je Islamski centar u Rijeci gdje se susrelo s predsjednikom Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftijom Azizom Hasanovićem, glavnim imamom Hajrudinom Mujkanovićem i riječkim gradonačelnikom Vojkom Obersnelom, priopćeno je na internetskim stranicama riječke gradske uprave.

U priopćenju se podsjeća da je Islamski centar u Rijeci, izgrađen prema idejnom projektu Dušana Džamonje, a najvećim dijelom izgradnju je financirao katarski emir šeik Hamad ben Halifa al-Tani.

Ministar energetike i industrije Katara Mohammed Bin Saleh Al-Sada izjavio je danas da mu je drago što je posjetio Rijeku i riječki Islamski centar, kojeg smatra pravim umjetničkom djelom. Rekao je da je država Katar zainteresirana za razvijanje dobrih gospodarskih odnosa s Hrvatskom, posebice otkako je Hrvatska postala članica EU.

Nakon potpisivanja Memoranduma o suglasnosti u području energetske tehnologije stvorili su se preduvjeti za razgovore o mnogim temama. Hrvatska ima veliki potencijal, a Katar iskustvo i financijsku stabilnost, što može doprinijeti kooperaciji i uspostavi još boljih veza, ocijenio je ministar Al Sada.

Katarski ministar je rekao kako se nada da će Islamski centar Rijeka biti svjetionik tolerancije, kulture, suradnje i suživota, a muftija Aziz Hasanović je naglasio kako je dolazak katarske veleposlanice Sheikhe Moza Bint Nasser Bin Ahmed Ali Al-Thani Islamskoj zajednici u Hrvatskoj dao vjetar u leđa.

Pohvalio je doprinos Grada Rijeke i gradonačelnika Obersnela u izgradnji Islamskog centra, naglasivši kako ljudi poput Obersnela grade mostove prijateljstva.

Gradonačelnik Obersnel istaknuo je da je Rijeka oduvijek bila otvoreni grad, grad suživota i tolerancije te da različitost njeguje i smatra svojim bogatstvom.

Katarsko izaslanstvo posjetilo je otok Krk, kako bi razmotrilo sve parametre projekta izgradnje LNG terminala na zemljištu u Omišlju, stoji u priopćenju riječke gradske uprave.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...