Početna - IZDVOJENO - Katarsko izaslanstvo obišlo Krk i Rijeku
katar rijeka
foto: rijeka.hr

Katarsko izaslanstvo obišlo Krk i Rijeku

Izaslanstvo Katara, koje je predvodio katarski ministar energetike i industrije Mohammed Bin Saleh Al-Sada, posjetilo je Islamski centar u Rijeci gdje se susrelo s predsjednikom Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftijom Azizom Hasanovićem, glavnim imamom Hajrudinom Mujkanovićem i riječkim gradonačelnikom Vojkom Obersnelom, priopćeno je na internetskim stranicama riječke gradske uprave.

U priopćenju se podsjeća da je Islamski centar u Rijeci, izgrađen prema idejnom projektu Dušana Džamonje, a najvećim dijelom izgradnju je financirao katarski emir šeik Hamad ben Halifa al-Tani.

Ministar energetike i industrije Katara Mohammed Bin Saleh Al-Sada izjavio je danas da mu je drago što je posjetio Rijeku i riječki Islamski centar, kojeg smatra pravim umjetničkom djelom. Rekao je da je država Katar zainteresirana za razvijanje dobrih gospodarskih odnosa s Hrvatskom, posebice otkako je Hrvatska postala članica EU.

Nakon potpisivanja Memoranduma o suglasnosti u području energetske tehnologije stvorili su se preduvjeti za razgovore o mnogim temama. Hrvatska ima veliki potencijal, a Katar iskustvo i financijsku stabilnost, što može doprinijeti kooperaciji i uspostavi još boljih veza, ocijenio je ministar Al Sada.

Katarski ministar je rekao kako se nada da će Islamski centar Rijeka biti svjetionik tolerancije, kulture, suradnje i suživota, a muftija Aziz Hasanović je naglasio kako je dolazak katarske veleposlanice Sheikhe Moza Bint Nasser Bin Ahmed Ali Al-Thani Islamskoj zajednici u Hrvatskoj dao vjetar u leđa.

Pohvalio je doprinos Grada Rijeke i gradonačelnika Obersnela u izgradnji Islamskog centra, naglasivši kako ljudi poput Obersnela grade mostove prijateljstva.

Gradonačelnik Obersnel istaknuo je da je Rijeka oduvijek bila otvoreni grad, grad suživota i tolerancije te da različitost njeguje i smatra svojim bogatstvom.

Katarsko izaslanstvo posjetilo je otok Krk, kako bi razmotrilo sve parametre projekta izgradnje LNG terminala na zemljištu u Omišlju, stoji u priopćenju riječke gradske uprave.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Na Crekvini se danas sade mlada stabla kestena

Gradonačelnik Kastva Matej Mostarac podijelio je vijest na svojoj službenoj Facebook stranici kako se danas sade mlada stabla kestena na ...