Početna - IZDVOJENO - Kek: Pobjeda protiv Hajduka znači nam više od tri boda
Matjaž Kek
Foto: HNK Rijeka

Kek: Pobjeda protiv Hajduka znači nam više od tri boda

Nogometaši Rijeke u subotu (Stadion HNK Rijeka, 19 sati) dočekuju Hajduk 6. kolu MAXtv Prve lige,  138. jadranskom derbiju, prvom na novom riječkom stadionu. Rijeka i Hajduk u povijesti su odigrali 137 ogleda, Rijeka je ostvarila 35 pobjeda, Hajduk 55 dok je 47 utakmica završilo remijem.

– Jadranski derbi nosi tenzije i emocije. Igramo na novom stadionu i naša je velika želja, zbog svega ovoga što se događa, da ostvarimo pobjedu koja bi nam jako puno značila. Normalno se pripremamo i sigurno je da će igrači spremni, motivirani i uz puno samopouzdanja i optimizma dočekati utakmicu – ustvrdio je Matjaž Kek kratko prokomentiravši kratko momčad Hajduka.

– Hajduk je poletan i pun optizimzma nakon dobrih rezultata u Europi, te pobjede protiv Lokomotive. To je izazov za nas. Doveli su igrače koji su dignuli kvalitetu igre. Znaju odigrati na rezultat što je velika kvaliteta ekipe. Želim im sreću u četvrtak u dvoboju Europske lige jer to bi bilo dobro za sve nas, ali u subotu će se i Rijeku nešto pitati. Cilj je jasan, pobijediti u utakmici u kojoj bi nam pobjeda značila i nešto više od tri boda s obzirom na sve što se događalo u klubu u posljednje vrijeme – rekao je Kek, koji na klupi Rijeke, u devet utakmica još nije izgubio od Hajduka.

Mi smo spremni, vjerujemo u sebe i moramo u subotu odigrati dobru utakmicu – kaže Maleš

– Nisam baš čovjek od tradicije po ovom pitanju. Utakmica će početi od 0:0 i činjenica da nismo izgubili devet utakmica ništa ne znači. Puno se toga promijenilo kad nas, rano smo ispali iz Europe i nismo dobro izgledali. Nedostajalo je i sreće, ali sreću moraš izazvati. Želim da odnos igrača bude čvršći i koncentriraniji. Činjenica je da rezultati nisu kakvi su bili, ali pobijedili smo Lokomotivu i uzeli smo bod u Maksimiru i to nam mora dati samopouzdanja. Svaka sekunda treninga mora biti usmjerena na podizanje kvalitete. Kada si kvalitetan u treningu bit ćeš kvalitetan u utakmici i zato sam bio miran uoči puta u Maksimir – ustvrdio je Kek.

– Moramo biti još moćniji i držati se skupa. Igrači su u Maksimiru dobro reagirali. Bod je vrijedan jer sam vidio da je ekipa reagirala i željeli smo do zadnje minute pozitivan rezultat.  Mate Maleš je donio potrebnu čvrstinu, iako su i ostali igrači shvatili poruku i to se vidi na treningu. Rezultat će doći kroz radi i odnos. Nedostaje nam tranizcija kada osvojimo loptu – zaključio je Matjaž Kek.

Utakmicu protiv Hajduka najavio je i Mate Maleš.

– U subotu nas čeka teška utakmica. Dolazi jedan dobar Hjaduk, respektiramo ga. Mi smo spremni, vjerujemo u sebe i moramo u subotu odigrati dobru utakmicu – ustvrdio je Maleš.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...