Početna - IZDVOJENO - Kek uoči Dinama: Znamo što nam je činiti u Maksimiru
kek6

Kek uoči Dinama: Znamo što nam je činiti u Maksimiru

Nogometaši Rijeke u subotu (Maksimir, 21 sat) gostuju kod Dinama u utakmici 5. kola MAXtv Prve lige. Gostovanje u Maksimiru težak je zadatak za sve prvoligaše, Rijeka je posljednji put slavila 2:1 u sezoni 2010./2011. godine. Nakon toga uslijedilo je šest prvenstvenih poraza na gostovanju.

– Prije svega čestitke Dinamu i Hajduku na prolasku u europskim natjecanjima – ustvrdio je Matjaž Kek na početku konferencije za novinare.

– Što se tiče utakmice u Maksimiru znamo što nam je činiti. Dobro nam je došla pobjeda protiv Lokomotive u jednoj pozitivnoj nogometnoj atmosferi. Ako smo pametni iz toga ćemo uzeti dobro i popraviti ono što ne valja.  Dinamo je u sedam minuta protiv Moldea pokazao veliku kvalitetu. Ako im uđeš u mlin možeš imati velikih problema, to smo zapamtili – dodao je trener Rijeke.

Rijeka i Dinamo na Maksimiru su zaključili prošlogodišnje prvenstvo.

– Posljednji ogled u Maksimiru nije donio ništa dobro. Bilo je utakmica u mom mandatu u kojima smo pobijedili Dinamo. Ne zaboravljamo teške poraze. Ako nema samopouzdanja i hrabrosti, Dinamo je kvalitetna ekipa koja zna to kazniti. Ima načina kako se oduprijeti. Mora im se oduzeti prostor – rekao je Kek.

– Nisam sklon tome da nešto mijenjamo, ipak postoje određene automatizacije u našoj igri. Moramo u onome što je dobro u našoj igri tražiti rješenja za Dinamo. Imali smo u utakmicama u Maksimiru problem u agresiji i duelu, to je stvar psihe, odlučnosti i inata. Respektiramo Dinamo, ali želimo pozitivan rezultat. Trebamo se svi braniti i svi napadati. To smo već radili i tome težili. Najbolje je šutiti i raditi, te biti skroman. Vidjeli smo da stvari idu na bolje. Čekaju nas utakmice u kojima će se vidjeti naša trenutna vrijednost – ustvrdio je Kek.

Utakmicu protiv Dinama  najavio je i Vedran Jugović.

– Nema neke koristi od velikih najava. Moramo biti skromni i pošteni jedni prema drugima. Svatko od nas mora dati maksimum isključivo za kolektiv, to je ono što je krasilo Rijeku u svim uspjesima i jedino to će nas dovesti do rezultata – zaključio je Vedran Jugović.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...