Početna - IZDVOJENO - Kićenje božićnog drvca, post i odlazak na polnoćku
Božićni darovi
Foto: web

Kićenje božićnog drvca, post i odlazak na polnoćku

U mnogim domovima diljem zemlje i svijeta u tijeku su posljednje pripreme za blagdan Božića.

Božić je najomiljeniji kršćanski blagdan u Hrvata, iako mnogi zaboravljaju njegovu stvarnu bit, jedinstvenu posebnost, da je to proslava rođenja Isusa Krista. Božić danas, u svijetu sve više simbolizira masovnu potrošnju, pretjerivanje i natjecanje u smislu, tko će više pojesti, tko će više potrošiti ili čiji će bor više sjajiti odnosno čija će djeca skuplje poklone dobiti pod bor.

Umjesto da se obitelji okupljaju u crkvi, u molitvi i u pjesmi, nerijetko se vrijeme Adventa iskorištava za ludovanje po trgovačkim centrima gdje se stvara nevjerojatno bezdušno stanje u kojem se ovo divno vrijeme ljubavi, zajedništva i molitve pretvara u nekršćansko ludilo.

Dok je prije bilo nevažno što će se naći na blagdanskom stolu, jer su ljudi cijenili i zahvaljivali za bilo što, danas se dižu krediti da bi se pokrila blagdanska košarica koja mora biti dupkom puna raznim delicijama i skupim dekoracijama.

A Isus? Gdje je on u toj priči?

Zaboravljen na nekoj polici dućana ili pak skriven u prosjaku ispred tog istog dućana kojeg ćemo najčešće zaobići. Jer, ne uklapa se on u tu našu idiličnu priču obiteljskog potrošačkog ludila.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Radovi na uređenju Ulice R.K. Jeretova gotovi do 5. ožujka

Po najavi dobivenoj od Županijske uprave za ceste, radovi na uređenju ulice Rikarda Katalinić Jeretova trajati će do 5. ožujka.“Do ...