Početna - GOSPODARSTVO - Kineska stručna delegacija u posjetu Rijeci- zainteresirani za investiranje?

Kineska stručna delegacija u posjetu Rijeci- zainteresirani za investiranje?

Župan Zlatko Komadina sastao se s predstavnicima kineskih tvrtki iz financijskog, prometnog, infrastrukturnog, energetskog i telekomunikacijskog sektora, a sastanku je prethodilo primanje veleposlanika Narodne Republike Kine u Republici Hrvatskoj, Nj.E. Hu Zhaominga, na čiju je inicijativu i organiziran posjet kineskih tvrtki PGŽ-u.

U posjet nam je došla brojna stručna delegacija iz Kine kojima smo predstavili projekte od nacionalnog interesa. Gosti iz Kine pokazali su veliki interes. Kineska delegacija jučer je obišla Industrijsku zonu na Kukuljanovu, susreli su se i sa predstavnicima Grada Bakra i Uprave Zone. Gostima iz kine predstavio se prostor površine od pet milijuna metara kvadratnih, kao najveće industrijske zone u Hrvatskoj, u kojoj je zaposleno oko 4.000 djelatnika.

Kineski veleposlanik, Nj.E. Hu Zhaoming, obratio se te kazao kako su Hrvatska i Kina iako prostorno puno različite zemlje, jednake u diplomatskoj politici, dok Hrvatska prednjači u sportu, posebice nogometu. Kineskoj delegaciji potom je prikazan kratki film o zoni, predstavile su se tvrtke koje dijelom surađuju s kineskim partnerima.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...