Početna - SPORT - Kineski reprezentativci pojačali RK Zamet

Kineski reprezentativci pojačali RK Zamet

Jučer je u prostoru Centra Zamet održana konferencija za medije na kojoj su predstavljena dva nova pojačanja RK Zamet, kineski reprezentativci Wang Quan i Zhao Chen. Iza rukometaša Zameta su dvije uzastopne pobjede, a u idućem kolu ih očekuje domaća utakmica protiv ekipe Metalca.

Na konferenciji su sudjelovali Vedran Devčić – predsjednik RK Zamet, Vedran Babić – direktor RK Zamet, Wang Quan i Zhao Chen – novi igrači RK Zamet.

VEDRAN BABIĆ, direktor RK “Zamet“: ”Danas predstavljamo dva nova pojačanja – kineske reprezentativce, koji su od ponedjeljka s nama na treninzima, a prvu utakmicu će odigrati ove subote protiv ekipe Metalca. Po viđenom na treningu mislim da će biti igrači koji nam mogu puno pomoći, a veseli činjenica da su se dobro uklopili u ekipu.

Želio bih se još jedanput prisjetiti prijatelja, kolege i sportskog novinara koji je često bio s nama na ovim presicama, gospodina Korada Vujnovića, koji je dugo godina bio uz klub i zaista će nam faliti na našim konferencijama za medije. U ime kluba, stručnog stožera i igrača RK Zamet želio bi još jednom izraziti sućut njegovoj obitelji.”

VEDRAN DEVČIĆ, predsjednik RK „Zamet“: Izgleda da smo postali specijalisti za šok terapije. Do prije tri tjedna imali smo dosta nezavidnu situaciju na ljestvici pred početak nastavka drugog dijela sezone te ne baš dobru atmosferu unutar ekipe. Dolaskom Drage Žiljka na mjesto trenera praktički preko noći se sve to promijenilo i evo iza nas su dvije utakmice, nadmoćna pobjeda nad Porečom i jedna pobjeda u zadnjim minutama na teškom gostovanju kod Sesveta. To je potvrda da je ova ekipa, koja usprkos ozljedama i izostancima, ima potencijala za velike rezultate.

WANG QUAN , igrač RK “Zamet“: ”Ovo je prvi put da izlazimo iz Kine igrati za neki inozemni klub. Do sada smo u Europu dolazili na pripreme. Ovo je za nas oboje jedno novo iskustvo koje nismo imali, sigurni smo da ćemo se truditi, dati sve od sebe kako na utakmicama tako i na treninzima kako bi imali što bolje rezultate. Moje mišljenje o ekipi je jako visoko, vidim da je dobro raspoloženje i uistinu se nadam da ćemo zajedno puno postići jer smo izvrsno prihvaćeni i jedva čekamo da krene borba. ”

ZHAO CHEN, igrač RK “Zamet“: ”Došli smo u Rijeku pred tjedan dana i prezadovoljni smo, iznenađeni smo Kvarnerom i kako izgleda Rijeka, oduševljeni smo morem i žao nam je da je zimsko doba te jedva čekamo ljeto da još više iskusimo ljepote grada. Iz stana nam je prekrasan pogled na more i uživamo u svakom trenutku. Zahvalio bi se svima što se trude oko nas pogotovo igračima koji nam pružaju podršku, zaista su sjajni dečki, moramo im se nekako odužiti.”

Utakmica protiv Metalca igra se u subotu 24.02. s početkom u 17.00 h u Dvorani mladosti na Trsatu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Platak

Danas kreće s radom sustav za zasnježenje na Platku

Sudeći prema vremenskoj prognozi i najavljenim temperaturama ispod nule, iz Goranskog sportskog centra javljaju kako bi u subotu, 26. prosinca 2020. ...