Početna - IZDVOJENO - King of Učka

King of Učka

Drugo izdanje brdske biciklističke utrke od Ičića do vrha Učke 

Drugo izdanje brdske biciklističke utrke King of Učka, na 22 km dugoj i usponom izuzetno zahtjevnoj stazi Ičići – Veprinac- Poklon – Vojak (Učka) okupilo je će 115 sudionika iz pet zemalja (Hrvatska, Slovenija, Italija, Austrija, Poljska).

 U ženskoj konkurenciji prvo je mjesto osvojila Slovenka Laura Šimenc (BK Umag) s vremenom 1:10:43, drugoplasirana je njena sunarodnjakinja Erika Jesenko iz Tima Somec MG.K Vis LGL, sporija tek sekundu, a treće je mjesto osvojila Hrvatica Dubravka Fazlić, BK Bumbar s vremenom 1:20:43.

U muškoj su konkurenciji sva tri prva mjesta osvojili Slovenci: 1. Kristjan Hočevar (mebloJOGI cycling team), koji je na vrh Učke stigao za 59 minuta i 36 sekundi, drugo Dean Bratuš s 1:00:16 i treće Matić Žumer iz KD Rog i vremenom 1:01:34.

Iako se radi tek o drugom izdanju utrke, ona je već uspjela prerasti u turistički proizvod jer je stvorila novu sliku destinacije Opatijske rivijere u posezoni, naglasila je direktorica TZ Ičići Tatjana Bartulin.

Ovaj vrhunski sportski događaj daje novi brand destinaciji, animira čitavu lokalnu zajednicu u posezoni, što je u skladu s opatijskom strategijom razvoja turizma, istaknuo je gradonačelnik Ivo Dujmić

Utrka King of Učka, ove je godine ušla i u Interreg projekt ZERO WASTE BLUE. U sklopu projekta Zero Waste Blue, s ciljem produljenja turističke sezone kroz provedbu održivih, “zelenih” sportskih događaja na lokalitetima značajne kulturne i prirodne baštine u Hrvatskoj i Italiji održano je 10 pilot sportskih događaja na temelju koncepta zero wastea, odnosno stvaranja minimalnih količina otpada. Tako su se i na biciklističkoj utrci King of Učka koristile biorazgradive čaše, zdjelice za hranu i vreće za otpad. Posjetitelji su tako danas, a posebno oni najmlađi, sudjelovali u edukativnoj radionici recikliranja otpada i u virtualnoj biciklističkoj dječjoj utrci.

Ukupna vrijednost ZWB projekta koji traje od lipnja 2018. do studenog 2019. iznosi oko 860 tisuća eura. Vodeći partner je Grad Opatija, a ostali partneri na projektu su Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji, Agencija za razvoj Zadarske županije Zadra Nova, Dubrovačko-neretvanska županija, Agencija za ekonomski razvoj Regije Emilia Romagna, Regija Emilia Romagna, Regija Veneto, Regija Molise, Grad Ancona i tvrtka Veneto inovacije.

 Organizatori utrke King of Učka su AD NATURA SPORT i TOP SPORT EVENTS, uz pokroviteljstvo Grada Opatije, TZ grada Opatija, TZ mjesta Ičići i TZ Kvarnera.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

NOVI iPHONE BEZ SLUŠALICA I ADAPTERA ZA PUNJENJE

Sve su glasnija nagađanja da se Apple sprema povući potez koji se vjerojatno neće svidjeti njihovim kupcima Naime, u Apple-u ...