Početna - IZDVOJENO - Književno – filmska tribina “Osmi povjerenik”

Književno – filmska tribina “Osmi povjerenik”

U Kulturnom domu Zora 4. svibnja održana je književno-filmska tribina „Osmi povjerenik – od Trećića do Opatije“ o adaptaciji romana Renata Baretića „Osmi povjerenik“ u organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice „Viktor Car Emin“ Opatija.

Moderator tribine bio je književnik i sveučilišni profesor Nikola Petković, a o knjizi i filmu govorili su književnik i autor višestruko nagrađivanog romana „Osmi povjerenik“ Renato Baretić, redatelj i scenarist filma nastalog prema Baretićevu romanu Ivan Salaj te glumci Nadia Cvitanović i Frano Mašković.

Na tribini se govorilo kako je od knjige nastao film, o snimanju na Braču te iskustvima gostiju u pisanju knjige, tj. snimanju filma.

Interesantne i duhovite bile su priče redatelja Ivana Salaja i glumaca Nadije Cvitanović i Frana Maškovića o tome kako su se uključili u snimanje filma, kao i književnika Renata Baretića o nastanku romana.

Ovo druženje u Opatiji je završnica i neka vrsta „velikog finala“ naše turneje po Kvarneru. Knjigu „Osmi povjerenik“ pročitao sam 2003. godine i oduševila me, a sada me i film jednako tako oduševio te sam odlučio skupiti ekipu koja je danas u Opatiji te održati tribine na kojima na jedan ležeran način govorimo o filmskoj adaptaciji, tj. putu „od romana do filma“, dopunjeno s iskustvima sa snimanja, istaknuo je Nikola Petković.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Zvončarske grupe Općine Matulji se sastale s epidemiologom

Srijedu su se predstavnici Općine Matulji sastali sa predstavnicima zvončarskih grupa Općine Matulji kako bi razgovarali o nadolazećim pusnim danima ...