Početna - IZDVOJENO - Kod Čavla se prevrnula ralica, vozač poginuo

Kod Čavla se prevrnula ralica, vozač poginuo

Poginuo je vozač kamiona, 50-godišnjak iz Rijeke, a teško je ozlijeđen njegov suvozač, 38-godišnjak

Jedna je osoba poginula, a jedna ozlijeđena u teškoj prometnoj nesreći do koje je došlo na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Čavle, u neposrednoj blizini Inine benzinske crpke. Nesreća se dogodila 25.12. oko 3 sata u noći.

Poginuo je vozač kamiona, 50-godišnjak iz Rijeke, a teško je ozlijeđen njegov suvozač, 38-godišnjak. Obojica su djelatnici HAC-a, kojem pripada i kamion-ralica.

Kamion-ralica, sto se kretao u smjeru Rijeke, najprije je skrenuo udesno s kolnika, na zemljanu površinu, a onda se vratio na asfalt, skrenuo ulijevo i zabio se u zaštitnu ogradu, izvrnuvši se na bok.

Vozilo cestarske službe prevrnulo se iz još neutvrđenih razloga i završilo na ogradi koja dijeli dva cestovna traka.

Obzirom na izuzetno niske temperature, cestarsko vozilo radilo je na posipavanju kolnika solju. Iz kojeg je razloga vozač izgubio kontrolu i završio na boku na ogradi, odgovorit će očevid koji je obavljen na licu mjesta. Zasad nema indicija da je u nesreći sudjelovalo još neko vozilo.

Iz HAK-a javljaju kako se zbog nesreće u smjeru Rijeke vozi jednim trakom usporeno.

 Zbog niskih temperatura tijekom noći i jutra u unutrašnjosti je moguća poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice na cestama u unutrašnjosti, te na autocesti A1 između čvora Gospić i tunela Sveti Rok. Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te ne kreću na put bez zimske opreme, javljaju još iz HAK-a.
Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastav – Poziv za dodjelu „poklon bona prvašićima“

Pozivaju se roditelji čija su djeca upisana u prvi razred osnovnih škola izvan područja grada Kastva u školskoj godini 2018./2019., a imaju ...