Početna - AUTOMOTO - Koji će automobili biti povoljniji od 1. srpnja?

Koji će automobili biti povoljniji od 1. srpnja?

audi-a4-1Stupa nam na snagu novi zakon o trošarinama. Mnogo je nagađanja o tome koliko će pojedini automobili poskupjeti ili pojeftiniti, ali ono što je sigurno, jest da će građani koji ne pate za “bijesim” automobilima,odnosno oni koji se odluče na kupuju manjih, ekonomičnijih modele profitirati.

Uz uvjet da nam PDV ostane cijelih 25 posto, da zastupnici ne korigiraju cijene tj. da sve osim trošarina ostane nepromijenjeno tvrdnja gore navedena “drži vodu”.

Najpovoljniji ekološki modeli – automobili čija emisija ne prelazi 85g/km, dizelaši te benzinci do 90g/km biti će najpovoljniji zato jer će se izuzeti od plaćanja trošarian prema CO2 kriteriju. Na žalost ovdje se i dalje radi o tek manjem broju automobila.

Audi A4 s dvolitrenim TDI motorom čija je trenutačna cijena 272 tisuće kuna zahvaljujući emisiji CO2 od samo 119 g/km postat će povoljniji za gotovo osam tisuća kuna, a Volkswagen Touareg sa snažnim trolitrenim V6 motorom zbog emisije od 184 g/km poskupjet će s 420 na gotovo 470.000 kuna. Još snažniji Touaregov motor s 340 KS i emisijom CO2 od 239 g/km donosi cijenu uvećanu za nevjerovatnih 137.000 kuna.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Održano ovogodišnje izdanje matuljske Gimkane

Ovog vikenda centar Matulja odisao je posebnom energijom. Kako to obično i biva matuljska je Gimkana ponovno okupila izrazito velik ...