Početna - IZDVOJENO - Kolegij gradonačelnika Opatije 21. lipnja 2021.

Kolegij gradonačelnika Opatije 21. lipnja 2021.

Na jučerašnjem Kolegiju gradonačelnika na dnevnom je redu bilo izvješće Komunalca d.o.o. o provedbi odluke o prikupljanju i odvozu komunalnog otpada u dijelu podjele broja spremnika korisnicima javne usluge i mjerama koje će se poduzeti radi nepoštivanja odluke. Komunalac je izvijestio da je fizičkim osobama podijeljeno 3578 spremnika za korisni otpad i 3625 za nekorisni otpad te pravnim osobama 357 za korisni otpad i 649 za nekorisni otpad. Korisnika koji ne koriste spremnike (posjeduju ali nisu ga predali na zbrinjavanje) je 550, a 965 korisnika nije preuzelo spremnik ili karticu. Zaključeno je da će komunalno redarstvo u suradnji s predstavnikom Komunalca d.o.o. intenzivirati obilazak svih kućanstva koja nisu preuzela spremnike i onih kućanstava koja ne koriste uslugu i prema prekršiteljima odluke poduzeti propisane sankcije jer se otpad odlaže na javne površine ili u spremnike drugih korisnika.

Upravni odjel za prostorno uređenje podnio je izvješće o dosadašnjim aktivnostima na pripremi arhitektonsko urbanističkog natječaja za Trg V. Gortana te je zaključeno da se razmotri mogućnost šireg obuhvata prije donošenja konačne odluke i upućivanja prijedloga na Gradsko vijeće.

U cilju usuglašavanja i definiranja prijedloga idejnog rješenja društvenog centra Poljane (ex boćarija) koji se priprema za prijavu na natječaj za sredstva EU fondova organizirat će se sastanak s članovima Vijeća mjesnog odbora Poljane.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Jedna osoba ozlijeđena prilikom prometne nesreće na staroj cesti preko Učke!

Zbog izlijetanja kamiona na županijskoj cesti Vela Učka – Poklon, ova je cesta trenutno zatvorena za sav promet! Prema prvim ...