Početna - IZDVOJENO - Koliko vode treba proteći ispod MOST-a dok Zoran Milanović proglasi isključivi gospodarski pojas
hspas
foto: HSP AS

Koliko vode treba proteći ispod MOST-a dok Zoran Milanović proglasi isključivi gospodarski pojas

Domoljubna koalicija i HSP AS kao strateški partner iste relativni su pobjednici netom održanih parlametarnih Izbora te putem svog mandatara Tomislava Karamarka razgovaraju i dogovaraju polazne programske točke oko sastavljanja buduće Vlade RH kako bi na taj način bila ispoštovana volja birača u svim segmentima. Birači su evidentno poručili da danas tehnička Vlada Zorana Milanovića ne uživa njihovo povjerenje, traže reforme i zaokret u svim segmentima upravljanja gospodarskim resursima, kako na unutarnjem ustroju države tako i u  vanjskoj politici.

Prvi preliminarni razgovori i dogovori oko formiranja saborske većine u 8. sazivu Hrvatskog sabora pokazali su pravo lice svih političkih aktera. HSP AS i Domoljubna koalicija su iste dočekali spremno i vode ih kako to nalaže politička kultura za razliku od Zorana Milanovića koji koristi sve mehanizme centara moći koje kontrolira kako bi destabilizirao MOST kao treću političku snagu. Najoštrije osuđujemo politikanske igre koje se događaju oko dijela zastupnika MOST-a, a posebice oko lažiranja potpisa jednog dijela manjinskih zastupnika, pritisaka na njih te arogantno i neprimjereno ponašanje  Zorana Milanovića pri konzultacijama kod predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović.

Naši pregovori svode se na programsku i reformsku razinu te na tom tragu posebice podupiremo jedan od najvažnijih uvjeta MOST-a za potporu novoj vladi, a koji se odnosi na proglašenje isključivog gospodarskog pojasa na Jadranu. Pravaški zastupnici su inicirali 03.10.2003. godine donošenje Odluke o proširenju jurisdikcije RH na Jadranskom moru temeljem koje je proglašen Zaštićeni ekološko – ribolovni pojas RH. Isti je prolongiran nakon prosvjednih nota Italije i Slovenije do sklapanja Ugovora o partnerstvu o ribarstvu između EU i RH. Pošto isti još nije sklopljen RH od 01.01.2008. primjenjuje izmijenjeni ZERP.

HSP AS je putem svog saborskog zastupnika Ivana Šimunovića kao predlagatelja predložio donošenje Odluke o proglašenju gospodarskog pojasa RH na Jadranskom moru 29.10.2013. Potporu  ovom prijedlogu dali su  naši koalicijski partneri HDZ i HSS. Vladajuća većina na čelu sa SDP-om putem svog predsjednika Hrvatskog sabora Josipa Leke nije ovaj prijedlog stavila ni na glasovanje temeljem mišljenja svog šefa Zorana Milanovića. Njegov odgovor 30.01.2014. vam dostavljamo u cijelosti gdje on podrobno opisuje mišljenje Vlade RH kojim se predlaže Hrvatskom saboru neprihvaćanje našeg prijedloga.

Dok građani RH očekuju sastavljanje nove Vlade koja će doprinijeti boljitku svima, a ne samo njima postavljamo pitanje u ime njih : „Koliko vode treba proteći ispod MOST-a dok Zoran Milanović proglasi isključivi  gospodarski pojas ?“

službeno Mišljenje Vlade Zorana Milanovića iz siječnja 2014. o neprihvaćanju saborskog službenog Prijedloga HSP AS o proglašenju gospodarskog pojasa Republike Hrvatske na Jadranskom moru.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...