Početna - GOSPODARSTVO - Kolinda Grabar-Kitarović: Jedino uz moju zapovijed se može održati vojni mimohod
kolinda_822776S1
web

Kolinda Grabar-Kitarović: Jedino uz moju zapovijed se može održati vojni mimohod

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u HTV-ovoj emisiji ‘Javna stvar’ progovorila je o aktualnim pitanjima poput braniteljskog prosvjeda, tenzijama s antifašističkim udrugama te proslavi 20. godišnjice akcije Oluja, piše HRT.

S obzirom na prijepore oko kolovoške proslave 20. godišnjice akcije Oluja ustvrdila je da ona kao vrhovna zapovjednica Oružanih snaga izdaje konačnu zapovijed. Dakle, ako Zoran Milanović i Državni odbor kojeg je osnovao odluči 5. kolovoza poslijepodne održati vojni mimohod u Zagrebu, to će moći samo ako predsjednica RH izda zapovijed.

– Žao mi je da se uopće vode polemike o načinu proslave Oluje, imamo puno većih problema. Oluja je jedna od najvećih pobjeda u povijesti hrvatskog naroda. Ako poslušate bilo naroda onda većina građana želi da proslava bude u Kninu. Ne želim vidjeti podjele taj dan, poluprazni Zagreb – kazala je predsjednica.

 Priznala je da je ona predložila osnivanje Odbora za proslavu Oluje, no zamjera premijeru da ju nije pitao niti oko sastava tog odbora.

Grabar Kitarović želi veliki vojni mimohod vidjeti u Zagrebu slijedeće godine povodom 25. obljetnice postrojavanja Zbora narodne garde u Kranječevićevoj ulici.

– Na to smo namjeravali pozvati naše saveznike. Ne bih konkretno govorila o kojim saveznicima je riječ. To su naši saveznici iz NATO saveza – otkrila je.

Poručuje i kako kao nacija previše bavimo pitanjima iz prošlosti te da je vrijeme da se okrenemo budućnosti, piše HRT.

Izvor: Jutarnji list

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2020./2021.

Na temelju članka 16. Odluke o stipendiranju učenika i studenata (“Službene novine Primorsko-goranske županije“ broj 34/15), članka 44. Statuta Grada ...