Početna - IZDVOJENO - Kolinda Grabar-Kitarović: Kvote neće riješiti problem ilegalne imigracije
kolinda grabar kitarović
web

Kolinda Grabar-Kitarović: Kvote neće riješiti problem ilegalne imigracije

Sustav kvota neće riješiti problem ilegalne imigracije u Europsku uniju, samo će imigrantima poslati poruku da će na kraju smjeti ostati u EU-u, rekla je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u subotu u Bratislavi.

– Moramo jako paziti koju poruku šaljemo tim sustavom kvota. Ako ilegalnim imigrantima pošaljemo poruku da će u konačnici moći ostati u EU-u, onda ćemo samo perpetuirati taj problem i on će postati gori i snažniji – rekla je Kolinda te istaknula da je nužno da se rješavaju korijenski problemi zašto ilegalni imigranti dolaze. To, kako je rekla, znači rješavanje sukoba u Iraku i Siriji, ali i borba protiv siromaštva  te trgovine ljudima.

– Moramo biti puno oštriji prema trgovcima ljudima i zahtijevati i od trećih država sprečavanje i procesuiranje takvih djela – rekla je predsjednica te dodala da će se i Hrvatska, u skladu sa svojim mogućnostima, boriti protiv tog problema.

Upozorila je na mogućnost da izbjeglice stignu i na Jadran, piše 24 sata.

– Moramo biti oprezni, ilegalna je imigracija sigurnosna prijetnja 21. stoljeća.Treba osnažiti našu mornaricu i obalnu stražu, biti spreman na prvi prihvat – rekla je.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...