Početna - IZDVOJENO - Kolinda: Hrvatska poštuje volju Grka
kolinda
web

Kolinda: Hrvatska poštuje volju Grka

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović komentirala je aktualna događanja u Grčkoj poručivši kako Hrvatska u potpunosti poštuje volju Grka izraženu na jučerašnjem referendumu.

Priopćenje prenosimo u cijelosti

“Republika Hrvatska u potpunosti poštuje volju grčkih građana izraženu na nedjeljnom referendumu, u nadi kako su njezini građani posve svjesni svih izazova i rizika koje ona povlači. 

U još uvijek složenim okolnostima, nadu donose poruke o volji i spremnosti za iznalaženje rješenja koje bi bilo u zajedničkom interesu svih uključenih čimbenika. Držim kako i ovaj izazov pred Europskom unijom treba mudro iskoristiti za jačanje učinkovitog funkcioniranja zajednice naših država, osiguravajući jednak tretman prema svim državama članicama EU.

Razvoj događaja u Grčkoj mora nam poslužiti kao pouka kako trebamo osvješćivati i osnaživati odgovornost u društvu, kako na osobnoj tako i na institucionalnoj razini s ciljem izbjegavanja svih populističkih mjera koje bi Hrvatskoj umanjile prilike za stabilnu gospodarsku budućnost i bolji život naših građana”.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...