Početna - IZDVOJENO - Kolinda: Odluku o kandidatu za glavnog tajnika UN-a trebalo je prepustiti novoj vladi
kolinda intervju
web

Kolinda: Odluku o kandidatu za glavnog tajnika UN-a trebalo je prepustiti novoj vladi

Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović ocijenila je u četvrtak kako je odluku o hrvatskom kandidatu za glavnog tajnika ili tajnicu Ujedinjenih naroda trebalo prepustiti novoj Vladi jer su izbori preblizu.

»Neću ići protiv nacionalnog kandidata, ali smatram da on mora imati široku potporu, gotovo na razini nacionalnog konsenzusa. Nije riječ o međunarodnom natjecanju ili javnom pozivu na koji bi se javio bilo koji kandidat pa ova odluka nije dobra i bojim se da će stvoriti razdor u zemlji. Već mjesecima čekam da se u postupak pošalju imenovanja veleposlanika i konzula i ne znam zašto to nije poslano«, rekla je predsjednica Grabar Kitarović u Virovitici, nakon svečane sjednice Skupštine Virovitičko-podravske županije.

Predsjednica je time odgovorila na novinarsko pitanje hoće li podržati kandidaturu Vesne Pusić, nakon što je Vlada na zatvorenom dijelu sjednice u četvrtak odlučila da će svoju potpredsjednicu i ministricu vanjskih i europskih poslova kandidirati za glavnu tajnicu UN-a.

Izvor: Hina

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

3. sjednica Gradskog vijeća Grada Opatije – 3. kolovoza 2021.

Sjednica Gradskog vijeća održava se u Centru Gervais sukladno odlukama Stožera civilne zaštite RH Na temelju članka 31. Statuta Grada Opatije ...