Početna - IZDVOJENO - Kolinda se susrela s Merkel i Nikolićem
kolinda

Kolinda se susrela s Merkel i Nikolićem

Rat riječima odveo je odnose dviju zemalja na najnižu razinu od vladavine Slobodana Miloševića. Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović i njezin srbijanski kolega Tomislav Nikolić razgovarali su nedjelju u New Yorku, na marginama zasjedanja opće skupštine UN-a, o krizi nastaloj zbog priljeva izbjeglica i zaključili da odnosi dviju zemalja trebaju što prije krenuti uzlaznom putanjom.

Kako prenose beogradski mediji pozivajući se na priopćenje predsjedništva Srbije predsjednici su “zajednički zaključili da to nije put za stvaranje potrebne atmosfere za suradnju u regiji te da će se truditi da odnosi između Srbije i Hrvatske što prije ponovo krenu uzlaznom putanjom”.

Rat riječima koji je izbio između Zagreba i Beograda zbog golemog priljeva izbjeglica koji iz Srbije ulaze preko hrvatske granice odveo je odnose dviju zemalja na najnižu razinu od vladavine Slobodana Miloševića.

Predsjednica Grabar-Kitarović i srbijanski predsjednik Nikolić sudjeluju u New Yorku na jubilarnom 70. zasjedanju Opće skupštine UN-a, jednom od najvećih skupova svjetskih državnika u povijesti, piše Dnevnik hr.

UN je na summitu o održivom razvoju u petak prihvatio sedamnaest ciljeva globalnog razvoja usmjerenih na smanjivanje ekstremnog siromaštva, borbu protiv nejednakosti i nepravde, uspostavljanje obrazovanja za sve te postizanje gospodarskog rasta.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kultura i umjetnost se vraćaju u punom sjaju: Virtuoz iz Matulja Zvjezdan Ružić objavio suradnju s književnikom Lukom Paljetkom

Jedna potpuno neočekivana suradnja, objavljena upravo na Svjetski dan glazbe, virtuoz iz Matulja, Zvjezdan Ružić još jednom donosi fantastičnu glazbenu ...