Početna - IZDVOJENO - Kolinda: Ured predsjednice ne treba stolovati samo u Zagrebu
kolinda grabar kitarovic
web

Kolinda: Ured predsjednice ne treba stolovati samo u Zagrebu

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je u četvrtak da je time što će njezin ured desetak dana biti u Splitu željela decentralizirati ured i pokazati da predsjednica ne treba stolovati samo u Zagrebu, nego i u drugdje u Hrvatskoj.

Na novinarsko pitanje kako će, s obzirom da uskoro seli u svoj ured u Split, to funkcionirati, predsjednica je kazala da “će desetak dana biti u Splitu, da će im sjedište biti u luci Lora”.

Dodala je da su zamolili županiju da omogući jedan ured, kako bi mogla izravno razgovarati s građanima.

“Prije svega namjera mi je decentralizacija, pokazati da predsjednica ne treba stolovati samo u Zagrebu, nego i u drugdje u Hrvatskoj”, kazala je predsjednica, koja je u Rabu nazočila svečanom otvaranju 14. Rapske fjere.

“Osim toga, s obzirom da od 5. do 15. kolovoza ima jako puno događanja u Splitu i okolici, da ne bismo i mi dalje zakrčavali promet na autocesti, mislim da je puno racionalnije da budemo u Splitu. Svima će biti puno lakše, nećemo se morati toliko voziti i vjerujem da ćemo uštedjeti na troškovima, jer nas boravak u luci Lora ne košta ništa”, kazala je predsjednica.

Na upit planira li još negdje tijekom ljeta preseliti ured, predsjednica je rekla da planira, ne samo tijekom ljeta, nego i tijekom cijele godine.

“Namjera mi je ovako decentralizirati ured, svako toliko, u Istru, na otoke, Gorski kotar, Hrvatsko Zagorje, Slavoniju…”, kazala je.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kotarović naglasila je da smatra da je iznimno bitno da provede nekoliko dana među građanima, da se da svima prilika, onima koji ne žive u Zagrebu, da dođu razgovarati s njom kako bi čula što imaju za reći.

Dodala je da se tome veseli i da se nada da će biti dobro prihvaćeno.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...