Početna - IZDVOJENO - Kolovoz napunio riječke hotele
rijeka
foto: Freepix.biz

Kolovoz napunio riječke hotele

Dok se ugostitelji žale na slabu turističku potrošnju i to kako mediji navodno napuhuju brojke, riječki hosteli su prepuni, gotovo je nemoguće pronaći slobodnu sobu. Slično je i u hotelima, koje obično odabiru gosti bolje platežne moći.

Prva polovica kolovoza demantirala je sve razloge za zabrinutost riječkih hotelijera, ako ih je uopće i bilo,piše radiorijeka. Popunjenošću soba zadovoljni su u upravi Jadran hotela. “Naša tri gradska hotela – Jadran, Neboder i Kontinental su standardno dobro popunjeni, iako nisu tipični odmorišni hoteli”, kaže direktorica prodaje Martina Fućak. Dodaje da se protekloga blagdanskog vikenda nije mogla pronaći slobodna soba, a bolje rezultate od lanjskih bilježe i u Uvali Scott te u kampu Oštro.

I u Grand hotelu Bonavia od početka kolovoza traži se soba više, govori direktorica Vlatka Stanić. “U srpnju smo zabilježili nešto niži rezultat radi promjenjivosti tržišta, ali sada već imamo dobre najave za posezonu, za rujan i posljednji kvartal 2016.” Čini se da bi u Bonaviji nakon glavne turističke sezone moglo biti i 10 posto više gostiju nego u istome razdoblju lani, kaže Stanić.

Botel Marina u riječkoj luci bilježi tek neznatan porast broja noćenja u odnosu na prošlu godinu. Voditelj Andrej Kušeta kaže da je u srpnju bilo 2400 noćenja, a u prvoj polovici kolovoza 1420, što je šest posto više nego lani. Zadovoljni su i trenutnim brojem gostiju. “Sada je popunjenost, do početka rujna, gotovo 90 posto”, govori Kušeta

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2020./2021.

Na temelju članka 16. Odluke o stipendiranju učenika i studenata (“Službene novine Primorsko-goranske županije“ broj 34/15), članka 44. Statuta Grada ...