Početna - GOSPODARSTVO - Komunalno redarstvo kreće u akciju

Komunalno redarstvo kreće u akciju

Počinje kažnjavanje građana koji ne poštuju propise o zbrinjavanju komunalnog otpada

   Komunalno redarstvo Grada Opatije utvrdilo je da dio korisnika i nakon znatno produljenog roka za zaduživanje i reguliranje odnosa u pogledu zbrinjavanja komunalnog otpada, o čemu su građani pravovremeno obavješteni, nije regulirao svoj status u pogledu zbrinjavanja komunalnog otpada.

Grad Opatija neće dopustiti da se otpad nezakonito odbacuje na javne površine na štetu korisnika koji su uredno regulirali svoje odnose i koji poštuju propise te će se kažnjavati svako zatečeno odbacivanje otpada na javnu površinu.

Podsjetimo, Odlukom o mjerama za sprječavanje nepropisnog odbacivanja otpada i mjerama za uklanjanje otpada odbačenog u okoliš na području Grada Opatije propisane su i novčane kazne od 1.000 kn za fizičku osobu, 5.000 kn za fizičkog obrtnika i samostalnu djelatnost te 10.000 kn za pravnu osobu zatečenu kako krši propise. Komunalni redar je ovlašten naplatiti prekršajnu kaznu na mjestu počinjenja.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Polaganje vijenca povodom Dana državnosti u Kastvu

Polaganje vijenca povodom Dana državnosti i Dana antifašističke borbe Polaganje vijenca povodom Dana antifašističke borbe održalo se u petak 21. ...