Početna - KULTURA - Koncert: Matija Dedić i Merima Ključo

Koncert: Matija Dedić i Merima Ključo

Matija Dedić je vodeći pijanist i jazz glazbenik na ovim prostorima, a njegov album “Matija svira Arsena” bio je najprodavaniji album prošle godine te osvojio čak pet Porina.

U hotelu Royal u Opatiji 16. prosinca gostuju Matija Dedić i svjetski poznata harmonikašica Merima Ključo. Na repertoaru koncerta naći će se jedanaest skladbi s albuma “Matija svira Asena” – interpretacije klasika Arsena Dedića “Odlazak”, “Otkako te ne volim”, “Vraćam se”, “O, mladosti” i “Što me čini sretnom”, zatim Gibonnijev “Divji cvit”, “Nije htjela” Kemala Montena, tradicionalne “Što te nema” i “Kradem ti se u večeri” te legendarne skladbe Zdenka Runjića “Potraži me u predgrađu” i “Molitva za Magdalenu”, u jednom sasvim novom ruhu.

Specijalna gošća na albumu, kao i na koncertu 16. prosinca bit će svjetski poznata harmonikašica Merima Ključo, koja će publiku počastiti svojim verzijama sevdalinki.

Ovaj jedinstveni koncert se održava tek drugi puta, a premijerni je izveden u Kneževom dvoru u Dubrovniku u rujnu ove godine. Opatijska premijera suradnje ovo dvoje renomiranih glazbenika svjetskoga glasa održati će se u prekrasnom ambijentu Royal Hall-a.

Ulaznice po cijeni od 80,00 kn prodaju se na recepciji hotela Continental, a za ostale načine kupnje svi zainteresirani mogu kontaktirati na 051/278-000).

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Festival Voloskana

Vološćanski mul ovog će ljeta biti mjesto dobre glazbe, ukusne klope i izvrsne zabave. Festival Voloskana, koji je prošle godine ...