Početna - IZDVOJENO - Koncert najpoznatijih opernih arija Verdija, Mozarta, Puccinija, Masseneta, Bellinija i Donizettija
Sumi_Jo

Koncert najpoznatijih opernih arija Verdija, Mozarta, Puccinija, Masseneta, Bellinija i Donizettija

Festival Opatija, Riječke ljetne noći i HNK Ivana pl.Zajca Rijeka predstavljaju…

Koncert najpoznatijih opernih arija Verdija, Mozarta, Puccinija, Masseneta:

THE BEST OF OPERA
Sumi Jo, sopran i Lucio Gallo, bariton
uz nastup mladih solista riječke i ljubljanske opere, mezzo-sopranistice Ivane Srbljan i tenora Aljaža Farasina
Orkestar i zbor Opere HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci
Dirigent: Tibor Bogányi
Srijeda, 20. srpnja 2016. u 21.30 sati / Ljetna pozornica, Opatija

Zbog nevjerojatne muzikalnosti, preciznosti i topline glasa, Sumi Jo postala je najtraženija sopranistica generacije, a javnost i struka natječu se u hvalospjevima njenih nastupa u najvažnijim opernim kućama i koncertnim dvoranama diljem svijeta poput milanske Scale ili njujorškog Carnegie Halla i Metropolitana.
Njezin vokal nadilazi domenu klasične glazbe pa je, između ostalog, snimila glazbu za nekoliko filmova, nastupala na turneji s Andreom Bocellijem, pjevala na zatvaranju Olimpijskih igara u Sočiju 2014. godine, a istakla se i mnogim humanitarnim nastupima.

Lucio Gallo, svjetski cijenjeni bariton i stalni gost vodećih svjetskih opernih kuća, zaljubio se u operu shvativši da je upravo opera najljepši i najkompletniji umjetnički oblik u kojem su glas i pokret jednako važni. Surađuje s najvećim dirigentskim veličinama te uz njih ostvaruje uloge Mozartovih, Rossinijevih i Verdijevih junaka. Nastupao je u Metropolitanu, bečkoj Staatsoperi, milanskoj Scali, londonskoj Royal Operi, a od ove godine, znamenitim lokacijama koje su svjedočile njegovom izvanrednom glasu, pridodat ćemo i opatijsku Ljetnu pozornicu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...