Početna - NOVOSTI - Konkretna imena ministara trebala bi biti poznata sljedeći tjedan
karamarko petrov vlada
foto: HDZ

Konkretna imena ministara trebala bi biti poznata sljedeći tjedan

Oko 18:20 sati u utorak Karamarko i Petrov izašli su iz jednog zagrebačkog hotela. Na pitanje novinara što su se danas dogovorili Karamarko odgovara kako su danas napravili jedan rezime onoga što su jučer obavili.

‘A obavili smo dobar posao, dogovorili smo se o ustroju Vlade. S time da smo rekli može, da je to dobar prijedlog, ali da nam je potrebno vrijeme. Ne možemo ništa u 15 dana’, rekao je Tomislav Karamarko, dodavši kako su malo razgovarali i o holdingu, ali i da su se sastali s mandatarom Tihomirom Oreškovićem kojem su prenijeli sve što su napravili i što će dalje raditi.

Orešković je, kaže Karamarko, upoznat sa svime, a idući tjedan će početigovoriti o konkretnim imenima.

Božo Petrov komentirao je i takozvanu rekonstrukciju Vlade koja se planirala nakon prvotnog sastavljanja Vlade. ‘Mi smo se dogovorili da će se organizirati radni tim sastavljen od stručnjaka s njihove i s naše strane. Treba napraviti analizu postojećeg stanja. Ne možete raspolagati informacijama ako niste u tom sustavu. Nama je jasno da do reorganizacije treba doći i to ne samo na razini ministarstava nego i na razini državnih ureda, agencija, organizacija te isto tako na razini lokalnih i regionalnih samouprava’, rekao je Božo Petrov komentirajući kako nikada nije doživio pritisak od druge strane da se rekonstrukcija napravi odmah te da će plan biti gotov u narednih šest mjeseci, a provođenje u naredne dvije godine.

Karamarko je rekao da će Vlada svoj posao početi raditi s postojećih 20 ministarstava jer ‘moraju početi raditi’.

‘Ne možemo gubiti vrijeme na petljanje oko toga dok se ne realizira ono što namjeravamo napraviti kroz nekoliko mjeseci’, kazao je Karamarko.

Petrov je kazao kako Most i dalje razmatra prijedlog o državnom holdingu te da treba napraviti analizu kako bi to moglo funkcionirati. Ako se pokaže da je to učinkovitije, ići će se prema tome.

U javnosti se povela rasprava o ministarstvu unutarnjih poslova oko kojeg se navodno vodi najviše pregovora. ‘Ja ne smatram da se vodi bilo kakva bitka. Mislim da se ne doimam ljutim. Pregovori idu, a ja se nadam da će javnost biti zadovoljna za otprilike tjedan dana’, rekao je Petrov.

‘Meni je apsurdno da se u fokus stavlja MUP, u vremenima kad smo maksimalno gospodarski ugroženi. Ne vodi se nikakva bitka, kvalitetni ljudi će dobiti priliku’, rekao je Karamarko.
Vezano za informacije o praćenju Bože Petrova od strane obavještajne službe, sam Petrov kaže kako se još nije čuo s Nikolom Grmojom koji je danas bio na davanju iskaza u USKOKU te kako njega osobno nitko nije pozvao u USKOK.

Nije htio govoriti o imenima niti o mogućnosti da iza svega stoji Ranko Ostojić. ‘Morat ćete njga upitati je li to istina i ako jest – zašto’, rekao je Petrov.

Tomislav Karamarko pak smatra kako je moguće da je došlo do zloupotrebe. ‘Nikoga ne optužujem, ali ako se to dogodilo, netko mora odgovarati’, rekao je Karamarko.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gari Cappelli pojavio se u anketi kao kandidat za gradonačelnika Opatije

Prema saznanjima portala Rivijera News građani Opatije primaju telefonske pozive kojima se provodi anketa o izbornim preferencijama birača. Do lokalnih ...