Početna - IZDVOJENO - Kontrola u KBC-u Rijeka zbog bolovanja radnika
kbcrijeka
web

Kontrola u KBC-u Rijeka zbog bolovanja radnika

U KBC-u Rijeka započela je kontrola svih zaposlenika koji su ili dugo ili često na bolovanju. Na takve slučajeve HZZO upozorava karovska služba bolnice, a slijedi kontrola kod izabranog liječnika koji su bolovanje odobrili te ispitivanje opravdanosti, piše Novi list.

Prema podacima iz prva četiri mjeseca ove godine u prosjeku mjesečno na bolovanju je nešto manje od 20% djelatnika KBC-a Rijeka. Ukupno zaposlenih je 3.461 pa se tako dođe do brojke od 672 djelatnika na bolovanju u siječnju, u veljači je bolovanje koristilo 853, u ožujku njih 654. Dok je u travnju na bolovanju bilo 543 djelatnika. Bolovanja duža od 42 dana u pravilu čine više od polovice sveukupnog broja bolovanja u riječkoj bolnici.

Nemedicinski kadar ( čistačice, pralje, tehnička služba) su prvi na ovoj listi, a čine oko dvije trećine zaposlenika riječke bolnice na bolovanju.Manjak radnika bolnici donosi organizacijski i fininacijski minus.

Novi list donosi primjer:  Klinici za internu medicinu na riječkom lokalitetu rade dvije spremačice od njih ukupno šest. Zbog toga rade u smjenama po 12 sati, što predstavlja višak sati. Pritom bolnici samo na prekovremene sate mjesečno odlazi 2,3 milijuna kuna. Cilj nove uprave je prepoloviti broj prekovremenih sati.

Kontrole su započele i iz razloga jer se mnoge od djelatnika koji koriste bolovanje može sresti kako ispijaju kavu ili šetaju ali i pri obavljanju privatnog biznisa, tako barem kruže priče po bolnici, prenosi Novi list.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2020./2021.

Na temelju članka 16. Odluke o stipendiranju učenika i studenata (“Službene novine Primorsko-goranske županije“ broj 34/15), članka 44. Statuta Grada ...