Početna - IZDVOJENO - Kostrena: besplatni udžbenici za osnovnoškolce i sufinanciranje udžbenika za srednjoškolce
škola
web

Kostrena: besplatni udžbenici za osnovnoškolce i sufinanciranje udžbenika za srednjoškolce

Općina Kostrena u svom je općinskom proračunu predvidjela čak 100 tisuća kuna za sufinanciranje nabavke udžbenika za srednju školu, onim učenicima koji imaju prebivalište na području Općine Kostrena. Svaki srednjoškolac dobit će bon u iznosu od 600 kuna kojeg će moći iskoristiti u knjižarama Školska knjiga, V.B.Z. ili Narodne novine u Rijeci. Dio učenika je već preuzeo svoje bonove za udžbenike, a oni koji to još nisu učinili, mogu ih preuzeti u Općini Kostrena do 30. kolovoza, te iskoristiti do 30. rujna 2015. godine. Prilikom izdavanja bonova, učenici moraju dostaviti valjan dokaz o prebivalištu i potvrdu o upisu u srednju školu na kojoj će biti naznačena svrha: sufinanciranje udžbenika i prijevoza. Općina će nastaviti i sa sufinanciranjem javnog prijevoza za učenike srednje škole. Potvrde za sufinanciranje pokazne karte izdavat će se tek krajem kolovoza, odnosno po donošenju odluke Vlade Republike Hrvatske.

Kao i prethodnih godina, Općina Kostrena osigurala je financijska sredstva i za nabavku školskih udžbenika za osnovnu školu za školsku godinu 2015./2016. za djecu polaznike Osnovne škole Kostrena koji imaju prebivalište ili stalno boravište na području Općine Kostrena, ukoliko to pravo već ne ostvaruju po nekoj drugoj osnovi. Polaznicima Osnovne škole Kostrena udžbenici će biti predani u školi.
Polaznici s prebivalištem na području Općine Kostrena koji osnovnu školu pohađaju izvan Kostrene, ostvarit će ovo pravo na način da će roditeljima biti refundirani troškovi nabavke udžbenika, odnosno kompleta udžbenika za korisnike prava socijalne skrbi. Informacije o potrebnoj dokumentaciji kako bi se ostvarilo ovo pravo, mogu se pronaći na internetskoj stranici Općine ili u sjedištu Općinske uprave na adresi Sv. Lucija 38 u Kostreni.
Imajući u vidu troškove kojima su izloženi roditelji školaraca u drugim gradovima i općinama, jasno je zbog čega je Općina Kostrena jedno od najpoželjnijih mjesta za život u Primorsko-goranskoj županiji. Osim udžbenika i javnog prijevoza, treba dodati i značajne iznose kojima Općina stipendira svoje učenike i studente.
Želimo li da Kostrena bude uspješna i prosperitetna lokalna zajednica u kojoj je svakom njezinom stanovniku omogućeno ispunjenje osobnih potreba i ciljeva, moramo ulagati u mlade ljude i njihovo obrazovanje jer jedino tako ćemo ispuniti i našu viziju Kostrene“, naglasila je općinska načelnica Mirela Marunić.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...