Početna - IZDVOJENO - Do kraja tjedna kiša će padati više nego proteklih dana
kiša-kišobran

Do kraja tjedna kiša će padati više nego proteklih dana

Dosadašnja količina oborina u većini Hrvatske odavno je nadmašila prosječne vrijednosti, ponegdje čak i rekordne za veljaču, no od srijede potkraj dana do nedjelje ujutro ta će se količina još povećati. Meteorološke službe najavljuju, naime, da u idućim danima možemo očekivati nove vodne valove i poplave, a ne može se isključiti ni pokretanje novih klizišta.

Povremena mjestimična kiša moguća je prijepodne, uglavnom na sjevernom Jadranu i u Gorskome kotaru, dok će u Dalmaciji puhati umjereno do jako jugo, negdje čak i olujno. Upravo je zbog mogućeg olujnog juga metorološka stanica Meteoalarm uključila je žuti alarm za dalmatinsko područje. Za četvrtak Meteoalarm najavljuje potencijalno opasno vrijeme tj. obilnu kišu na području Knina, Rijeke i Splita.

Osim toga, prema prognozama Hrvatskih voda, novi vodni val doći će u Hrvatsku u drugom dijelu četvrtka, a već sada se može prognozirati kako to neće biti i posljednji val jer će sljedećih dana u Sloveniji biti i novih oborina, a i kopnjenja snijega.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...