Početna - IZDVOJENO - Kraljica Riječkog karnevala 2016. godine je Sandra Ložnik Videčak
Sara_Sandra_Toni_Daria

Kraljica Riječkog karnevala 2016. godine je Sandra Ložnik Videčak

Kraljica Riječkog karnevala 2016. godine je Sandra Ložnik Videčak iz karnevalske grupe Mesopustari Kraljevice! Tako je nakon cjelovečernjeg nadmetanja između sedam kandidatkinja odlučio stručni žiri. Riječki je gradonačelnik Vojko Obersnel vlast nad gradom na kratko vrijeme prepustio maškarama, pa je Riječki karneval i službeno krenuo– s novom Kraljicom i ključem Grada.

Dvorana mladosti na Trsatu bila je i ove godine mjesto dobre zabave. Uz dobru glazbu, ples i urnebesne scenske nastupe karnevalskih grupa, publika u punoj dvorani mogla se dobro zabaviti. Posebnu zadaću, i to tešku, imali su članovi prijavljenih karnevalskih grupa  čije su se predstavnice natjecale za titulu Kraljice karnevala. Trebalo je žiri zabaviti, šarmirati i pokazati zavidnu razinu karnevalskog duha. Na koncu, nakon prikazanih nastupa, krunu i zlatni plašt sljedećih godinu dana nosit će Sandra Ložnik Videčak, a njezinom prvom pratiljom proglašena je Sara Kinkela iz K.U. Vavik parićani iz Matulja, a drugom pratiljom Daria Čop iz Halubajki Viškovo. Bez pomoći pratećih karnevalskih grupa, kandidatkinje bi imale puno teži zadatak, stoga se svake godine nagrađuje i njihov trud, a ove je godine najkarnevalskijom grupom proglašena grupa Halubajke Viškovo s maskom Soba igračaka.

Kroz program su obim ludim brodom uspješno kormilarili Joso Krmpotić i Robert Ferlin koji su uz glazbenu podršku D’Beni benda publiku provozali kroz još jedan Izbor Kraljice Riječkog karnevala. Šlag na torti svim maškarama bio je čin predaje ključa Grada maškarama, kojeg  im je simbolično, na za tu prigodu izgrađenom mostu predao gradonačelnik Vojko Obersnel. S gradom u svojoj vlasti, maškare neće puno gubiti vrijeme, jer nas ovu subotu očekuje najluđi rally, kreću koncerti u Ex port Delti, a sljedeći vikend rezerviran je za karnevalski pomladak na Dječjoj karnevalskoj povorci. I tako sve do velikog finala 7. veljače.
Karnevalski žiri radio je u sljedećem sastavu: Stella Paris, Kraljica Riječkog karnevala 2015., Ivana Datković, Erste bank, Robert Turato, Zagrebačka pivovara, Boris Bandera, Renault Adria P.A. Škurinje, Maja Stepančić, Alen Polić i Irena Grdinić. Nova Kraljica je uz mnoštvo poklona ove godine dobila i naušnice i broš Morčić od srebra od Zlatarne Grabušić.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Novi prihodovni cenzusi i iznos jednokratne pomoći u Odluci o socijalnoj skrbi

Novost je i subvencija u iznosu 25 posto produženog boravka za djecu roditelja koji primaju dječji doplatak Grad Kastav uz ...