Početna - IZDVOJENO - Kršenje epidemioloških mjera u ugostiteljskom objektu na području Srdoča

Kršenje epidemioloških mjera u ugostiteljskom objektu na području Srdoča

Petak, 05. veljače na više lokacija na području Rijeke i okolnih mjesta proveden je nadzor poštivanja važeće Odluke Stožera civilne zaštite kojom se zabranjuje rad ugostiteljskih objekata, okupljanja većeg broja osoba, propisuje obveza nošenja zaštitne ili medicinske maske i druge mjere u cilju suzbijanja bolesti COVID-19.
Tijekom večernjih sati policijski službenici Službe za javni red i Interventne jedinice policije Rijeka Policijske uprave primorsko-goranske zajedno s djelatnicima nadležne službe Državnog inspektora i Službe za mobilne jedinice carine Rijeka, kontrolirali su više ugostiteljskih objekata na području Rijeke. Kršenje epidemioloških mjera utvrđeno je jedino u ugostiteljskom objektu na području Srdoča u Rijeci, koji je radio unatoč važećoj zabrani rada. U navedenom objektu, u prostoru za usluživanje zatečen je vlasnik i deset gostiju koji su sjedili za tri stola konzumirajući alkoholna pića.
Policija je sinoć zaprimila dojavu građana o okupljanju većeg broja osoba na prostoru benzinske postaje na području Čavli, koji konzumiraju alkoholna pića i narušavaju javni red i mir glasnom glazbom iz vozila. Dolaskom na mjesto događaja zatečeno je više osoba, hrvatskih državljana, starosti između 19 i 57 godina koje nisu imale zaštitnu ili medicinsku masku te im je zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti uručen obvezni prekršajni nalog. Također, zbog odavanja pijančevanju na javnom mjestu, odnosno počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira dvojici hrvatskih državljana su uručeni obvezni prekršajni nalozi.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Pokrenuta peticija “Vratimo brodsku liniju Rijeka – Dubrovnik”

Prije nekoliko godina Uprava Jadrolinije odlučila je da više neće financirati ljetnu trajektnu liniju između Rijeke i Dubrovnika, za koju ...