Početna - IZDVOJENO - Krug za trg: cvijeće za ubijene studente
Krug za trg
Screenshot Youtube

Krug za trg: cvijeće za ubijene studente

U povodu Međunarodnog dana ljudskih prava, koji se obilježava 10. prosinca, Krug za trg – građanske inicijative za Hrvatsku bez totalitarističke simbolike najavljuje polaganje cvijeća za studente ubijene u jugoslavenskom komunističkom režimu.

Okupljanje je najavljeno za utorak 10 prosinca 2013. u 11 sati na Kazališnom trgu, ispred zgrade Sveučilišta i Pravnog fakulteta u Zagrebu – priopćila je Maja Runje, koordinatorica građanske inicijative Krug za trg.

Titovi partizani i komunističke vlasti likvidirali su gotovo tisuću studenata u razdoblju kada je na hrvatskim fakultetima bilo ukupno tek oko pet tisuća studenata. U kasnijim godinama brojni studenti su uhićivani i mučeni u zatvorima.

Maja Runje, koordinatorica građanske inicijative Krug za trg, razočarana je odnosom Sveučilišta u Zagrebu.

– I ove godine želimo uz Sveučilište postaviti ruže s imenima ubijenih studenata. Poruku na osobit način upućujemo Sveučilištu, Pravnom Fakultetu i Muzičkoj akademiji. U potpunosti su se oglušili na molbe da pruže potporu zahtjevu za uklanjanje Titova imena iz javnog prostora. Prihvaćanjem svoje sadašnje adrese prešutno legitimiraju ubojicu svojih studenata – navodi Maja.

KRUG ZA TRG

Građanska inicijativa za Hrvatsku bez totalitarističke simbolike

Koordinacijski odbor Kruga za trg: Ante Beljo, Goran Blažeković, mr. sc. Zdravka Bušić, Anđa Lovrić, Cika Mikolčić, Jasna Pavelić-Jureško, Đurđa Puškaš, Maja Runje, Ivančica Sekula, Radovan Slade Šilović, Eduard Spahić, Maja Šovagović, Smiljana Šunde, mr. sc. Zorka Zane i dr. sc. Željka Znidarčić.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...