Početna - IZDVOJENO - Kruzer “Sirena” uplovio u Riječku luku

Kruzer “Sirena” uplovio u Riječku luku

Dozapovjednik kruzera »Sirena« Davor Ilijić, jučer je uplovio u svoju luku. Rijeka ih je dočekala s glazbom i pjesmom, a putnici, njih oko 700, uglavnom Amerikanaca, krenuli su u obilazak znamenitosti. Imali su odmah organizirane izlete u bliže i dalje destinacije okolice grada Rijeke.

Kruzer Sirena je po prvi puta stigao u Rijeku. Ona je i prvi brod kompanije “Oceania Cruises”, koji se privezao uz riječku obalu. Na sreću neće biti posljednji, jer je najavljen dolazak još većeg kruzera “Riviera”.

“Sirena” spada u kruzere srednje veličine, duga je 181 metar, ima ukupno 11 paluba od čega je 9 dostupno putnicima. Srećom, po svom gazu koji iznosi maksimalno 5,8 metara, bilo je tehnički moguće privezati se uz Molo longo.

Brod može ugostiti nešto više od 700 putnika, koje opslužuje više od 400 članova posade, što govori da je usluga na najvećoj mogućoj razini.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

BBC Travel objavio reportažu o Kvarneru

Zahvaljujući dugogodišnjoj suradnji Turističke zajednice Kvarnera i novinarke Kristin Vukovic, ugledni britanski portal BBC Travel objavio je prekrasnu reportažu o ...