Početna - AUTOMOTO - Kupite ekološki automobil i dobit ćete desetke tisuća kuna od države!
Foto: web

Kupite ekološki automobil i dobit ćete desetke tisuća kuna od države!

Ministarstvo zaštite okoliša i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost pokreću projekt poticanja nabave vozila sa smanjenom emisijom ugljičnog dioksida vrijedan sedam milijuna kuna. Njime će se sufinancirati nabava električnih vozila.

Ova sredstva namijenjena su upravo građanima i pravnim osobama kojima će se, kako iz ministarstva tvrde, kroz jednostavnu proceduru, omogućiti sufinanciranje u iznosima od 30.000 do 70.000 kuna po vozilu, ovisno o tehnologiji koju vozila koriste.

Cilj ovoga projekta je poboljšanje kvalitete zraka u gradovima kroz smanjenje emisija ugljičnog dioksida u prometu. Također, smisao je i smanjenje troškova održavanja vozila te veća sigurnost u prometu.

Procedura je jednostavna. Po objavi javnog poziva potrebno je predati ispunjeni zahtjev Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, potpisati ugovor o sufinanciranju, a isplata sufinanciranog iznosa uplatit će se na račun korisnika u roku od 30 dana od dostave dokaza o kupovini vozila, računa, ugovora o kreditu i sličnog.

Građani će moći ostvariti pravo na subvenciju najviše jednog novog vozila, dok će trgovačka društva moći od Fonda dobiti i do 350.000 kuna uz mogućnost povećanja ovog iznosa uz dodatni pregled učinaka po objedinjenom zahtjevu.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...