Početna - IZDVOJENO - Kvaliteta vina na Vinistri
vinistra
foto: web

Kvaliteta vina na Vinistri

Spušten je zastor nad 21. izdanjem Vinistre, vodeće izložbe vina i vinarske opreme u regiji. Tisuće posjetitelja prošlo je crvenim tepihom dvorane Žatika gdje se odvijala izložba, degustirala su se vina više od sedamdesetak vinara iz Istre, ali i ostalih dijelova Hrvatske te Slovenije i Italije, a bilo je tu i puno drugih proizvođača i izlagača domaćih autohtonih proizvoda.

Vinistra je ove godine bila fokusirana na istarsku malvaziju i teran, autohtone sorte kao glavne adute u vinskoj ponudi Istre, a o njima su govorili i svoje viđenje iznijeli neki od vodećih domaćih i inozemnih stručnjaka. Mnoga od predavanja organizirana su zahvaljujući projektu IPA/EFRR prekogranične suradnje Putevima malvazije istarske.

U sklopu njih gostovali su američki novinari The Wine Guys – Jeff Jensen i Mike DeSimone, predstavljena Riedel čaša za istarsku malvaziju, održane degustacije sljubljivanja istarske malvazije s hranom i druge. Jedno od predavanja bilo je i na temu ima li američkog tržišta za istarska vina koje je održao Mark Dillen, dugogodišnji diplomat u Hrvatskoj, koji je radio na energetskim i poljoprivrednim projektima.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...