Početna - IZDVOJENO - Kvarner će se povezati brodskom linijom s Trstom?

Kvarner će se povezati brodskom linijom s Trstom?

U Trstu je održan pripremni sastanak projekta “MOSES: Maritime and MultimOdal transport services based on Ea Sea Way project” koji je odobren za financiranje iz sredstava javnog poziva za Standard+projekte u okviru INTERREG Programa prekogranične suradnje Italija-Hrvatska 2014-2020.

Regija Friuli Venezia Giulia vodeći je partner u projektu “MOSES”, a ostali partneri u projektu su Primorsko-goranska županija, Istarska županija, Regija Molise i Zaklada za transport i logistiku (Emila Romagna). Opći cilj projekta je poboljšati pomorske i multimodalne transportne usluge između Italije i Hrvatske radi stvaranja alternative cestovnom prijevozu kroz kapitalizaciju rezultata projekta “EA SEA WAY” u cilju uspostavljanja kvalitetnijih i održivih prekograničnih veza.

Na sastanku je bilo govora o uspostavi pomorske sezonske linije koja će ticati talijansku regiju Friuli Venezia Giulia, Istarsku županiju i Primorsko-goransku županiju.

Trajanje projekta MOSES je 18 mjeseci, ukupna mu je vrijednost  1.175.085,00 eura, a  udio Primorsko-goranske županije iznosi 312.850,00 eura.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Hotel Imperial preuzeo odgovornost za onečišćenje mora na Slatini u Opatiji

Jedan od najstarijih opatijskih hotela, koji je ove godine i potpuno obnovljen, hotel Imperial, preuzeo je odgovornost za onečišćenje mora ...