Početna - IZDVOJENO - Kvarner na vrhu Hrvatske prema broju ostvarenih noćenja tijekom prvomajskog vikenda

Kvarner na vrhu Hrvatske prema broju ostvarenih noćenja tijekom prvomajskog vikenda

Tijekom prvomajskog vikenda na Kvarneru je ostvareno 19.500 noćenja. Domaći gosti su s blizu 7.400 ostvarenih noćenja zauzeli prvo mjesto, a slijede ih gosti iz Slovenije (s nešto više od 5.000 ostvarenih noćenja), gosti iz Njemačke (1.200 noćenja) te gosti iz Poljske (900 noćenja).
Nakon uskršnjih blagdana prije točno mjesec dana, Praznik rada bio je još jedan termin tijekom kojeg smo očekivali pojačani broj dolazaka gostiju, unatoč svim okolnostima. Na Kvarneru je tako od 30.04. do 02.05.2021. godine ukupno bilo otvoreno 59 hotela i 31 kamp. Najviše noćenja ostvareno je u objektima s 4, i to: u hotelima s 4 više od 3.000 noćenja te kampovima s 4* gotovo 2.500 noćenja. Kod obiteljskog smještaja, svoja vrata gostima otvorilo je nešto više od 700 objekata koji su ostvarili oko 4.500 noćenja. Objekti s 4* i u ovoj kategoriji smještaja bilježe visoku popunjenost.
“Kvarner se ponovno našao u vrhu Hrvatske prema broju ostvarenih noćenja tijekom prvomajskog vikenda. Na Kvarneru je bilo otvoreno 59 hotela i 31 kamp. Najveći broj gostiju boravio je u objektima s 4* i ti rezultati nam i dalje potvrđuju trend kako smještajni objekti visoke kategorije ostaju najtraženiji među gostima. Gotovo 50% noćenja ostvarenih u hotelima otpada na 30-ak hotelskih objekata koji su goste primili na Opatijskoj rivijeri. Kada govorimo o kampovima gotovo 80% noćenja ostvareno je u kampovima smještenim na otocima Krku, Cres i Lošinju. U očekivanju povećanog broja gostiju zbog Praznika rada, u suradnji s županijskim Nastavnim zavodom za javno zdravstvo, Domom zdravlja PGŽ i lokalnim turističkim zajednicama organizirali smo mobilne timove koji su na dodatnih 20-ak punktova lociranih u gradu Opatiji, gradu Crikvenici, Omišlju, Njivicama, gradu Krku, Baški, gradu Cresu, Malom i Velom Lošinju, gradu Rabu, Loparu i gradu Delnicama provodili testiranja na COVID-19. Uz navedene lokacije, testiranja su se mogla odraditi i u Rijeci u sjedištu Nastavnog zavoda. Organizacijom ovih dodatnih punktova nastojali smo našim gostima omogućiti da se testiraju na lokaciji što bliže mjestu gdje provode svoj odmor, te im na taj način pružimo garanciju za siguran boravak na Kvarneru ali i lakši i jednostavniji povratak u njihove matične zemlje”, pojašnjava direktorica dr.sc. Irena Peršić Živadinov.
Od početka siječnja pa do kraja mjeseca travnja 2021. godine na Kvarneru je ostvareno više od 316.000 noćenja.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Jedna osoba ozlijeđena prilikom prometne nesreće na staroj cesti preko Učke!

Zbog izlijetanja kamiona na županijskoj cesti Vela Učka – Poklon, ova je cesta trenutno zatvorena za sav promet! Prema prvim ...