Početna - IZDVOJENO - Kvarner se predstavio na najvećem turističkom sajmu u Italiji

Kvarner se predstavio na najvećem turističkom sajmu u Italiji

Procjenjuje se da je ove godine sajam posjetilo više od 40.000 posjetitelja.

Nakon nekoliko intenzivnih godina ciljanih aktivnosti Kvarnera na talijanskom tržištu, od oglašavanja u tiskovinama, medijima i društvenim mrežama, prezentacija u renomiranim prostorima u suradnji s Veleposlanstvom RH, Konzulatom RH, Hrvatskom turističkom zajednicom i lokalnim turističkim zajednicama, Kvarner se ponovno predstavlja širokoj publici, partnerima i medijima na najvećem turističkom sajmu u Italiji, onom u Milanu (10. do 12. veljače). 

Štand Kvarnera dio je nacionalnog, hrvatskog štanda, na kojem se predstavlja turistička ponuda cijele regije Kvarner. Kvarner će svakako iskoristiti prednosti koje ima, a to su razvijena ponuda za outdoor turizam, od biciklizma do nautike, zatim bogata eno-gastronomska ponuda koju talijanski gosti posebno cijene, te raznovrsnost smještajne ponude. Naime, poznato je da su talijanski gosti veliki ljubitelji obiteljskog smještaja i kampova. Uz sve to, velika prednost je blizina i dostupnost Kvarnera, čistoća mora, ekološka očuvanost, atraktivna obala za nautičare, ali i brojne atrakcije i manifestacije koje motiviraju talijanske goste na dolazak. 

Prvi dan sajma bio je namijenjen širokoj publici, dok su drugi i treći dan poslovnog tipa i namijenjeni isključivo profesionalnim posjetiteljima (putnički agenti, touroperatori i ostali kupci). Procjenjuje se da je ove godine sajam posjetilo više od 40.000 posjetitelja. Prema broju upita talijanskih posjetitelja na štandu, regija Kvarner i dalje ostaje prepoznata kao interesantna destinacija za odmor. Najviše pitanja odnosilo se na ponudu obiteljskog smještaja, kampova te hotela, zatim pješčane plaže posebice na otoku Rabu te na ponudu vezano za zanimljiva događanja, biciklističke staze ali i prijedlog destinacija koje mogu posjetiti u sklopu višednevnih autobusnih tura koje prolaze kroz nekoliko država i regija.

Na Kvarneru je u 2018. godini zabilježeno 1,33 mil noćenja i gotovo 270.000 dolazaka talijanskih gostiju, što je porast od 1% u odnosu na 2017. godinu. Talijanski partneri koji su bili prisutni na sajmu, potvrdili su da za Kvarnerom i dalje vlada dobar interes talijanskih gostiju, stoga će promocija Kvarnera na ovogodišnjem BIT-u svakako dobro utjecati na tu činjenicu. Analize tržišta pokazuju kako oko 35 milijuna Talijana godišnje putuje na odmor, pa tako i na Kvarneru u 2019. godini možemo očekivati dobru popunjenost smještajnih objekata. Prosječno, već dugi niz godina, oko 80% Talijana ostaje u Italiji, dok preostalih 20% bira inozemstvo. Veliki broj talijanskih turista kreće na odmor bez rezervacije (36,6%) ili pak rezerviraju u zadnjem trenutku. Preko 7% rezervira odmor putem turističke agencije, dok 44% od onih koji rezerviraju to rade putem interneta. Naime, talijansko tržište čine većinom „individualci“, koji na Kvarner dolaze u vlastitom aranžmanu. Stoga se pokazatelji o bukingu s talijanskog tržišta relativno kasno pokazuju. 

Izjava direktorice TZ Kvarnera dr. sc. Irene Peršić Živadinov: 
„Talijansko tržište izuzetno je važno za Kvarner i godinama, već tradicionalno drži 4 mjesto po udjelu sa više od 8% u ukupnim dolascima i noćenjima na Kvarneru. Razvojem kvarnerske turističke ponude, povećanjem kvalitete usluga, Kvarner je vidljiviji na karti turističke ponude u Italiji. I stoga je nastup Kvarnera na sajmu u Milanu od izuzetno velike važnosti.“

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Bernardić podnio ostavku, Komadina v.d. predsjednika SDP-a

Nakon katastrofalnog izbornog rezultata na jučerašnjim izborima predsjednik SDP-a Davor Bernardić preuzeo je odgovornost za poraz na izborima i podnio ...