Početna - IZDVOJENO - Kvarnerska rivijera: Danas kreće 64. izdanje, Abuja brani naslov
image001
foto: HNK Rijeka

Kvarnerska rivijera: Danas kreće 64. izdanje, Abuja brani naslov

U ponedjeljak utakmicama 1. kola u Omišlju, Novom Vinodolskom, Cresu i Labinu počet će 64. izdanje Kvarnerske rivijere, jednog od najstarijih turnira u mlađim uzrastima u Europi i svijetu. Šesnaest ekipa nastupit će u četiri skupine, a dvije prvoplasirane ekipe izborit će plasman u drugi krug. Zanimljivost je da će Labin 61. put biti domaćin jednoj skupini Kvarnerske rivijere nastavivši tako vrijednu tradiciju, dok će Omišalj prvi put ugostiti mlade nogometaše.

Naslov najbolje ekipe brane nogometaši Akademije Abuja, dok će kadeti Rijeke pokušati nadmašiti prošlogodišnji rezultat kada su zauzeli treće mjesto. Kadeti su ove sezone osvojili Future talents cup, jaki međunarodni turnir u Budimpešti, najavivši tako svoje ambicije na Kvarnerskoj rivijeri.

Kvarnerska rivijera gotovo od svog početka značila je kraj jednog igračkog perioda za igrače koji prelaze iz juniorskog u seniorski nogomet, a budući da se u današnjim standardima ta granica spušta nešto niže, od 63. izdanja dobna granica igrača koji imaju pravo nastupa spuštena je za dvije godine pa se, umjesto za izlazne juniore, turnir održava za kadete izlaznog godišta.

Kvarnerska rivijera pregrmila je sve nedaće i loše godine, turnir je zadržao tradiciju zahvaljujući mnogim ljudima koji su nesebično kroz teške godine pronalazili način da se turnir održi. Osoba koja je najviše personificirala tu ulogu bio je Robert Komen, bivši predsjednik Rijeke, koji je deset godina obavljao funkciju predsjednika organizacijskog odbora u najtežem periodu.

Kvarnerska je tako zadržala kontinuitet, dolaskom predsjednika Damira Miškovića, udahnut joj je novi sjaj i nema sumnje da će 64. izdanje ponuditi sjajan nogomet, fair play i priliku da se na jednom mjestu vide neke buduće zvijezde.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

EPK Susjedstvo Kastav inicijativom prema ministarstvima poziva: Sačuvajmo ugrožene jezike!

Na web platformi susjedstva Kastav predstavljena je, između ostalog, i inicijativa za očuvanjem svih dijalekata hrvatskog jezika, a sljedećeg će ...